Agenda

Deze kalender geeft je een overzicht van de manifestaties van de komende maanden.

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Objectieve Bier Academie Diest: World Beer Cup simulatie

11 maart 2022 @ 20:00 - 23:00 CET

De World Beer Cup is een internationale biercompetitie die elke twee jaar wordt georganiseerd door de Brewers Association, en waarbij de beste bieren ter wereld worden verkozen. De competitie werd voor het eerst gehouden in 1996 in Vail (Colorado), met deelname van 600 bieren van 250 brouwerijen.

Het is de grootste competitie in de bierindustrie en wordt beschreven als “de Olympische Spelen van het bier”. Het winnen van een World Beer Cup wordt vergeleken met het winnen van een Grammy of een Oscar!

Er wordt door een professionele jury gekozen in meer dan 100 categorieën en daarbij wordt goud, zilver en brons uitgereikt. Tijdens de World Beer Cup (en elke andere bierjurering) worden er gigantisch veel bieren per stijl geproefd en beoordeeld. In 2018 waren er bijvoorbeeld maar liefst 8.234 bieren te jureren, uit 66 verschillende landen. Een taak die op de schouders viel van 295 juryleden, waarvan drie vierden van buiten de USA kwam.

Het is fysiek onmogelijk dat iedereen alle bieren ook daadwerkelijk proeft. Dus hoe gaat zo’n professionele jurering dan eigenlijk in het werk? We spelen het na met één stijl: tripel. Tijdens deze simulatie van een professionele jurering kiezen we dus de beste tripel uit de “ingezonden” bieren.

Gegevens

Datum:
11 maart 2022
Tijd:
20:00 - 23:00 CET
Evenement Categorie:
Site:
www.obad.be

Locatie

’t Molenhuis, Dorpsstraat 45, Molenstede (Diest)

Organisator

Objectieve Bier Academie Diest
E-mail
obad@zythos.be
Bekijk de site van Organisator

Laat een reactie achter