De Zytholoog

“De Zytholoog” is de naam van het ledentijdschrift, daarmee inspelend op de naam van de vereniging en nogmaals de klemtoon leggend op de gelijkwaardigheid van de Belgische biercultuur met de wijncultuur (oenologie) van andere landen.

De redactie staat onder de leiding van Marc Mertens, die sinds nr. 11 de onvolprezen Casimir Elsen opvolgt. De Zytholoog omvat uitgebreide artikels over bier, brouwerijen, bierboeken, bierevenementen, kortom, alles wat met bier en Belgisch bier in het bijzonder te maken heeft. De Zytholoog verschijnt momenteel enkel in het Nederlands. Indien er zich Waalse clubs aanbieden bij de confederatie, kan hier natuurlijk verandering in komen.

Een korte inhoud van de reeds verschenen nummers vindt u in het archief hier links. De artikels die iets te maken hebben met onze Dossiers en Acties zijn online te raadplegen voor zover de webmaster tijd heeft om ze online te zetten. Vanaf nummer 20 verschijnt De Zytholoog volledig in kleur.

Het tijdschrift is enkel bestemd voor de leden en vindt u niet in de krantenwinkel. Wilt u het tijdschrift ontvangen, dan dient u lid te worden van één van de lokale afdelingen. Hou in gedachte dat u naast het ontvangen van dit tijdschrift ook nog een bijdrage levert aan het behoud van de Belgische Biercultuur.

LET OP ! De artikels uit De Zytholoog mogen zonder voorafgaande toestemming worden gepubliceerd of gereproduceerd op welke manier dan ook, mits bronvermelding, en bij publicatie op het internet een hyperlink naar www.zythos.be

Archief

Raadpleeg hier het archief van alle vorige nummers van de Zytholoog

Kort Nieuws

Benieuwd naar enkele korte weetjes? Vind ze hier!

Reportage

Hier vind je onze eigen reportages