Agenda

Deze kalender geeft je een overzicht van de manifestaties van de komende maanden.

 

 

Objectieve Bier Academie Diest: Masterclass houtlagering

't Molenhuis, Dorpsstraat 45, Molenstede (Diest)

Ronald Mengerink van De Dochter van de Korenaar presenteert een masterclass houtlagering, waarbij telkens het pure, ongerijpte bier wordt geproefd naast een houtgerijpte versie.

Hoppe Craft Beer Fest

GC De Marc/kt Markt 1, Merksplas, Antwerpen, België

Tijdens het weekend van vrijdag 12-14 april 2024 zal de 5de editie van het Hoppe Craft Beer Festival opnieuw plaatsvinden in zaal GC De MARc/kT gelegen in het centrum van Merksplas en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom tijdens deze 3 dagen dat het bierfestival duurt proeven en genieten van een uitgebreid en verrassend aanbod van craft bieren uit binnen -en buitenland.

Gratis

Busuitstap Toer de Geuze

Busuitstap naar vier producenten tijdens Toer de Geuze: Kestemont, Eylenbosch, De Troch en Timmermans

€20

De Lambikstoempers bezetten ’t Parlement

't Parlement Klinkaert 10, Halle, Vlaams-Brabant, België

... in Halle! Kom aan de Klinkaert genieten van onze eigenwijze selectie van échte streekbieren, in een aangename en gemoedelijke sfeer. Eén keer per jaar pakken De Lambikstoempers café 't Parlement (Halle) over en zetten er een eigenwijze selectie van (niet-spontane) streekbieren op de kaart. Tot dan!

Straffe Madammentocht

Cafetaria Gemeentelijke Sporthal Kwade Plas 1, Laakdal, Antwerpen, België

Familiale wandeling door Veerle-Laakdal met onderweg proeven van 8 vrouwelijke biertjes. Vertrekken kan tussen 13 en 15 u. Kostprijs : wandeling = gratisProeverij van 8 straffe madammenbieren : BiL- en Zythos-leden = 10€, niet leden = 15€, kinderen = 5€ Vooraf inschrijven via bil@zythos.be, de dag zelf kan je nog inschrijven zolang de biervoorraad strekt. Voor elke deelnemende mama is een verassing voorzien.

€10

Proeverij: Brasserie Dupont (Tourpes)

Loods van het Gemeenschapscentrum Op-Weule Sint-Lambertusstraat 91, Sint-Lambrechts-Woluwe, Vlaams-Brabant, België

gebouwen die dateren uit 1759, wordt er onafgebroken gebrouwen sinds 1844. De brouwerij Dupont is sinds 1950 gespecialiseerd in de productie van hoge gistingsbieren met hergisting in de fles. De meest gekende bieren zijn de Moinette blond, Moinette bruin en Saison Dupont. De bieren worden nog steeds op traditionele wijze gebrouwen en de jaarlijkse productie bedraagt 15.000 hectoliters. In 1990 begon men met het brouwen van biologische bieren, het assortiment bestaat anno 2011 uit 6 biobieren. Traditie en kwaliteit : dit zijn de twee sleutelwoorden die de filosofie van de Brouwerij Dupont waar maken. Tom Van Snick is een professioneel...

Lees hier verder

€15 – €20

Bierproefavond: Vijf jaar Beer Tasting Club Lummen

Gildezaal Schalbroek Meeuwenstraat 2, Lummen, België

Vrijdag 17 mei viert de Beer Tasting Club Lummen zijn vijfjarig bestaan! Dat is dan ook meteen het thema van de proefavond. Je kan 6 nieuwe of minder bekende bieren rondom het thema komen proeven terwijl er een woordje uitleg over de bierstijl en de brouwerij wordt gegeven. Bij 2 van deze bieren serveren we ook een bijpassend hapje. De inschrijving kost €15 voor leden (en hun partner), €18 euro voor niet-leden of €10 voor de Bobs. Je kan je inschrijven via e-mail naar beerclub@schalbroek.be tot en met zondag 12 mei. Je inschrijving is compleet na overschrijving van bovenvermeld bedrag op...

Lees hier verder