Agenda

Deze kalender geeft je een overzicht van de manifestaties van de komende maanden.

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationaal streekbierenfestival

14 augustus 2018 @ 15:00 - 15 augustus 2018 @ 23:30 CEST

€3 – €33

Wanneer: dinsdag 14 augustus 2018 van 15.00u tot 23.30u en woensdag 15 augustus 2018 van 13.00u tot 23.30u.

Plaats: Theophiel Toyeplein, Zwevegem

Beschrijving: Op 14 en 15 augustus 2018 vindt al voor de achttiende keer het Internationaal Streekbierenfestival van Zwevegem plaats. Het festival is al jaren het mekka voor de bierliefhebber: 47 bekende en minder bekende brouwerijen uit binnen- en buitenland stellen er het beste uit hun gamma voor, goed voor bijna 200 verschillende bieren, dit allemaal samen op het Zwevegemse Th. Toyeplein, in de schaduw van de Sint-Amanduskerk, dat is het streekbierenfestival.

Het Internationaal Streekbierenfestival op 14 en 15 augustus in Zwevegem is ondertussen een begrip geworden in de brouwerijwereld, een festival waar elke brouwer wenst aanwezig te zijn om zijn bieren aan het grote publiek voor te stellen en ons zo de rijke biercultuur te presenteren.

Naast de bekende brouwerijen zijn er ook dit jaar een aantal Belgische brouwerijen/bierfirma’s voor de eerste maal present in Zwevegem, met name Totem, The Ministry of Belgian Beers, Julia Beers, Brasserie d’Ebly, Serafijn, Petre Devos en De Landing kunnen we ook buitenlandse brouwerijen zoals Septem Brewery uit Griekenland, Brouwerij Jopen uit Nederland, Brouwerij Weihenstephan uit Duitsland, Rechurch uit Engeland en opnieuw Brewery 6°North uit Schotland verwelkomen.

Het eerder aangekondigde Brewdog uit Schotland is er door organisatorische problemen niet bij maar met The Sisters Brewery uit Nederland hebben we zeker een waardige vervanger.

Voorts zijn er ook een aantal biertjes die zich voor de eerste maal presenteren hier in Zwevegem, en zijn er bij tal van brouwerijen primeurs te vinden zoals onder andere Het Wieze Festbier van Brouwerij De Brabandere. De lijst is te groot om hier neer te pennen, het is dan ook aan jullie om deze nieuwe bieren te ontdekken op het festivalterrein zelf. De 47 brouwerijen brengen ca. 220 bieren mee!

Behalve één van de grootste openlucht bierfestivals in Europa, is het Internationaal Streekbierenfestival een op en top gezinsfestival, een unieke terrasjessfeer, met voor elk wat wils. Muziekliefhebbers kunnen genieten van live optredens van onder meer Kartje Kilo, Dé Roger, The Chevy’s, Tirolerschwung en Mitch & N2 Music, De Wilfrieds & Moaten of Guy et Les Michelins

Voor de kinderen is er een heus kinderdorp met kermisattracties en gratis animatie onder het toezicht van de professionele monitoren van de Funbus. Wie graag een hapje eet tussendoor, kan terecht bij in onze volledig nieuwe foodcorner.

Voor meer informatie, kunt u terecht op www.flanderseventsvzw.be

Like ons pagina en volg ons op www.facebook.com/flanderseventsvzw,

op Instagram flanderseventsvzw of twitter #isbfzwevegem.

Gegevens

Begin:
14 augustus 2018 @ 15:00 CEST
Einde:
15 augustus 2018 @ 23:30 CEST
Kosten:
€3 – €33
Evenement Categorie:
Site:
www.bierfestival.be

Locatie

toyeplein Zwevegem
Toyeplein
Zwevegem, België

Organisator

Flanders Events VZW
Telefoon
0486575694
E-mail
info@flanderseventsvzw.be
Bekijk de site van Organisator

Laat een reactie achter