Agenda

Deze kalender geeft je een overzicht van de manifestaties van de komende maanden.

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hopville Bierfestival

2 juli 2022 @ 13:00 - 3 juli 2022 @ 20:00 CEST

Gratis

Tijdens het Hopville Bierfestival in Diest geniet je het eerste weekend van juli van lekker eten, live muziek en de lekkerste bieren van dit moment in een groene stadpark. Daarnaast maak je kennis met meer dan 15 lokale en nationale brouwerijen van nu. Er is ook een Blikkenbar met een breed gamma aan bieren in blik. Tijdens verschillende workshops, brouwerijbezoeken en proeverijen duik je dieper in de wereld van bier.

Liever gewoon klinken en een spelletje spelenmet je vrienden, familie of collega’s? Ook goed natuurlijk. Je kan er dansen in de Silent Disco Area of elkaar uitdagen met XL spelen, gezelschapsspelletjes en tafelvoetbal.

Ook families zijn welkom op HOPVILLE: er zijn grote zeepbellen, spelletjes en lekkere Sironades van Stuckens en fruitsapjes van Den Boogerd.

Van klooster tot brouwerstuin: er vloeit al 800 jaar bier in het park.

In de 13e eeuw stond aan park Cerkcel een klooster en de kloosterlingen brouwden er al hun eigen biertje. Daarna werd het zelfs een echte brouwerij: eerst Pieck, dan Cerckel. Brouwerij Cerckel was de bekendste brouwerij in Diest, met een uitgebreid gamma aan biersoorten. De specialiteit was het Gildenbier, vandaag nog steeds te proeven over de hele wereld.

Gegevens

Begin:
2 juli 2022 @ 13:00 CEST
Einde:
3 juli 2022 @ 20:00 CEST
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://toerismediest.be/evenementen/2022-07/2925-hopville-bierfestival/

Locatie

Park Cerckel
Diest, België

Organisator

Toerisme Diest
Telefoon
013/ 35 32 74
E-mail
toerismereservatie@diest.be
Bekijk de site van Organisator

Laat een reactie achter