Agenda

Deze kalender geeft je een overzicht van de manifestaties van de komende maanden.

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BREWmasterclass Duurzame Brouwerij

24 november 2022 @ 18:30 - 21:30 CET

Duurzaamheid in de brouwerij is nog geen mainstream, maar vroeg of laat wordt elke brouwer nillens willens geconfronteerd met de water- en energievretende praktijk. De grote brouwerijen zijn er al lang mee bezig, maar voor kleine brouwers is dit nog steeds een pijnlijke realiteit door de hoge investeringskosten. Maar hoe klein ook – ook lokale en speciaalbier brouwers timmeren flink aan de weg naar een efficiëntere brouwzaak. 

De BREWmasterclass-serie voor KMO-brouwers brengt inspirerende voorbeelden en verhalen over hoe een brouwerij duurzamer kan gerund worden.

Tijdens deze editie ligt de focus op de inspanningen van brouwerij De Wilde Brouwers. Recup en gebruik van afvalwater tot een perfect brouwwater is er 1 van. De energie om de brouwerij te doen draaien komt van zonnepanelen. De tweede spreker is een onbekende in de bierwereld, maar desalniettemin een expert bij uitstek om deze sessie in te kleuren. Johan Berte (conceptual design, engineering, prototype, testen) is de manager van het unieke duurzame Belgische project – Princess Elisabeth Antarctica – waar alle aspecten: water, energie en afval vanaf dag 0 geïntegreerd zijn.

Gegevens

Datum:
24 november 2022
Tijd:
18:30 - 21:30 CET
Evenement Categorie:
Site:
https://www.breweducation.be/masterclasses/brewmasterclass-duurzame-brouwerij

Organisator

BREWed
Telefoon
0478 441 413
E-mail
info@breweducation.be
Bekijk de site van Organisator

Laat een reactie achter