De Zytholoog nummer 7
Coverfoto
Brouwerij
Inhoud
- blz.1 : Voorwoord
- blz.2-3 : Nieuwe bieren
- blz.30 : Bierquiz
- blz.32 : Evenementen
Dossier Brouwerij
- blz.4-5 : Binnen de muren van een trappistenabdij
- blz.6-7 : Canada was eigenlijk het doel
- blz.8 : De bieren van Westmalle geproefd. * Van waar komen de trappisten
- blz.9 : De etiketten van Westmalle
- blz.10 : Gastronomie met bieren van Westmalle
- blz.12-13 : De brouwerij der duizend deugden
- blz.14-15 : Een 250 jaar oude traditie hernomen in brasserie de Cazeau
- blz.16 : De Authentique Brasserie is authentiek
- blz.17 : Brasserie de Mont-Saint-Guibert
- blz.18 : De Belgische biersector: Duits bier in opmars
- blz.19 : Initiatieven in brouwerij De Ryck
Bieren
- blz.10 : Is er nog toekomst voor alcoholvrij bier ?
- blz.21 : Geuze van het vat ?
- blz.22 : Frater: abdijbier naar Belgisch concept
- blz.23 : De redactie proeft...
- blz.24 : Brouwerij De Beyerd zet brouwtraditie voort in Breda
- blz.25 : Udine predikt Belgische biercultuur door Lorenzo Dabove aka Kuaska (www.kuaska.it)
Zythos
- blz.23 : Activiteiten van de lokale verenigingen
- blz.26 : Anheuser-Busch tegen Dubuisson: Internationaal protest
- blz.27 : De definitie van een etiketbier
- blz.28 : De lambikstoempers ijveren voor de herwaardering van de oude brouwerij De Neve
Opinie
Bier & Geschiedenis
- blz.10 : Diest, een stad met brouwtraditie
Recensies
- blz.32 : LambicLand/Lambikland
Diverse / Kort
- blz.29 : Lezers schrijven
- blz.31 : Olympische bierspelen; wat met de arbiters?