De Zytholoog nummer 5

Coverfoto

Brouwerij Silly

Inhoud

  • blz.1 : Voorwoord
  • blz.2-3 : Nieuwe bieren
  • blz.30 : Bierquiz
  • blz.32 : Evenementen

Dossier Brouwerij

  • blz.4-5 : Een bezoek aan de brouwerij van Silly
  • blz.6-7 : Meer dan 150 jaar brouwen in Silly
  • blz.8 : De Aarschotse Bierwegers proefden de bieren van Silly
  • blz.9 : De etiketten van Brasserie de Silly
  • blz.10 : Koken met bieren van Silly
  • blz.11 : Nieuw leven in brouwerij Ter Doolen
  • blz.12 : Alken-Maes investeerd 5 miljoen euro in de Brasserie de l'Union
  • blz.13 : Belgische sporen in het Amerikaans Bierlandschap
  • blz.14 : Les3Fourquets echt van start
  • blz.15 : Pierre Celis verkoopt zijn grotten

Bieren

  • blz.5 : Serveer bier op een leuke manier (3)
  • blz.16 : Keyte : het belegproject van De Oostendse Bierjutters
  • blz.17 : Kastaar komt terug
  • blz.18 : Alken Maes: Blanco = faro * De redactie proeft...
  • blz.19 : Belgisch Bier op Pianeta Birra in Rimini
  • blz.22 : Specerijen in Bier (1)
  • blz.25 : "Europa" Wil dat Zweden zijn alcoholwetgeving verandert
  • blz.31 : Huisartsen zijn niet goed geïnformeerd over bier

Zythos

  • blz.24-26 : Politici reageren op onze actie rond lambikbrouwerijen
  • blz.26-27 : Activiteiten van de lokale verenigingen
  • blz.29 : Limburgse Biervrienden ondervragen vrouwen over bier

Opinie

    Bier & Geschiedenis

    • blz.20-21 : Trappistenbräu: een merkwaardig Brugs café rond 1900

      Recensies

      • blz.14 : Bierkultur & Gastlichkeit (Microbrouwerijen in Duitsland)
      • blz.28 : Vijftig jaar brouwer, mijn verhaal (Luc Van Honsebrouck)

      Diverse / Kort

      • blz.10 : Een basiscursus "Bierkennis" in de hotel- en voedingsscholen
      • blz.22 : Het gekste nieuws