De Zytholoog nummer 5
Coverfoto
Brouwerij Silly
Inhoud
- blz.1 : Voorwoord
- blz.2-3 : Nieuwe bieren
- blz.30 : Bierquiz
- blz.32 : Evenementen
Dossier Brouwerij
- blz.4-5 : Een bezoek aan de brouwerij van Silly
- blz.6-7 : Meer dan 150 jaar brouwen in Silly
- blz.8 : De Aarschotse Bierwegers proefden de bieren van Silly
- blz.9 : De etiketten van Brasserie de Silly
- blz.10 : Koken met bieren van Silly
- blz.11 : Nieuw leven in brouwerij Ter Doolen
- blz.12 : Alken-Maes investeerd 5 miljoen euro in de Brasserie de l'Union
- blz.13 : Belgische sporen in het Amerikaans Bierlandschap
- blz.14 : Les3Fourquets echt van start
- blz.15 : Pierre Celis verkoopt zijn grotten
Bieren
- blz.5 : Serveer bier op een leuke manier (3)
- blz.16 : Keyte : het belegproject van De Oostendse Bierjutters
- blz.17 : Kastaar komt terug
- blz.18 : Alken Maes: Blanco = faro * De redactie proeft...
- blz.19 : Belgisch Bier op Pianeta Birra in Rimini
- blz.22 : Specerijen in Bier (1)
- blz.25 : "Europa" Wil dat Zweden zijn alcoholwetgeving verandert
- blz.31 : Huisartsen zijn niet goed geïnformeerd over bier
Zythos
- blz.24-26 : Politici reageren op onze actie rond lambikbrouwerijen
- blz.26-27 : Activiteiten van de lokale verenigingen
- blz.29 : Limburgse Biervrienden ondervragen vrouwen over bier
Opinie
Bier & Geschiedenis
- blz.20-21 : Trappistenbräu: een merkwaardig Brugs café rond 1900
Recensies
- blz.14 : Bierkultur & Gastlichkeit (Microbrouwerijen in Duitsland)
- blz.28 : Vijftig jaar brouwer, mijn verhaal (Luc Van Honsebrouck)
Diverse / Kort
- blz.10 : Een basiscursus "Bierkennis" in de hotel- en voedingsscholen
- blz.22 : Het gekste nieuws