De Zytholoog nummer 33

Coverfoto

Rudi Ghequire, brouwerij Rodenbach

Inhoud

  • blz. 3 : Woord vooraf
  • blz. 4-5 : Nieuwe bieren
  • blz. 33 : Moderne Schilderkunst (ongelovige Thomas)
  • blz. 48 : Bierquiz
  • blz. 49 : Strip
  • blz. 57 : Evenementen en lokale activiteiten

Dossier Brouwerij Rodenbach

  • blz. 6-7 : Zo modern als ze kunnen, zo authentiek en tradiioneel als mogelijk is
  • blz. 8-11 : Blind, staatsman en ook brouwer * Recept : Kalkoenspiesjes met wortel, komkommer en Rodenbach Grand Cru
  • blz. 12 : De bieren van Rodenbach geproefd !
  • blz. 13 : De etiketten van Rodenbach
  • blz. 14 : De roots en filosofie van Rodenbach
  • blz. 15 : Recept: Ham, rode bietjes en Rodenbach Brouwerijen en bierfirma's
  • blz. 15 : St.-Bernardus opent de (hemel-)poort
  • blz. 16-17 : De etiketten van Huyghe
  • blz. 18 : Brasserie de la Senne / Update
  • blz. 19 : Bier en onderwijs
  • blz. 24 : Brouwerij Boelens breidt uit

Bieren

  • blz. 20 : Wit Goud: Ecologische brouwer pakt uit met witloofbier
  • blz. 21 : Belgische stripheld Nero drinkt bitter bier
  • blz. 22 : Verse Vis voor de Zythosoof * De redactie proefde (z) Onder 't Schuim * Straffe Toeback wordt 'n Toeback
  • blz. 23 : Wordt de mythe opnieuw realiteit? (Aarschots Bruin)
  • blz. 24 : De meid van de pastoor is geen erkend Belgisch abdijbier
  • blz. 25 : Bidden met een Paternoster * Wordt Cesar bierproever?
  • blz. 26-27 : No-name bier: oud fenomeen

Zythos

  • blz. 28 : Achter de schermen van ZBF
  • blz. 28 : Alcoholvrije arbeidsplaatsen in een brouwerij
  • blz. 32 : Belgische vlaggen schitteren in Amerikaanse microbrouwerijen
  • blz. 33 : ABT 25 jaar
  • blz. 36-37 : Impressies ZBF 2011
  • blz. 38 : Afscheid van Pierre Celis
  • blz. 40 : Met Embrasse de consumententrofee verdienen!
  • blz. 41 : De nationale pilstest
  • blz. 41&43 : Actie voor het goede doel in Soy
  • blz. 45 : Prettig Petanquen voor het goede doel.
  • blz. 45 : Bier in het buitenland

Opinie

  • blz. 30 : De toekomst van bier
  • blz. 31 : Bier heeft meer dan één toekomst
  • blz. 34-35 : Wat gebeurt er met mijn stamcafé? (rookverbod)
  • blz. 39 : Keep refreshing: Café Trappisten
  • blz. 52 : Nieuwe trend: houtgerijpt bier

Bier & Geschiedenis

  • blz. 46-47 : Een vleugje nostalgie (16): verdwenen brouwerijen: Brouwerij Atlas in Brussel

    Recensies

    • blz. 35 : Bieren van Nederland op overzichtelijke poster
    • blz. 56 : Toernée Générale 2: De route van de smaak * Jong bier in oude vaten

    Diverse / Kort

    • blz. 15 : Bierfiets
    • blz. 29 : Bier op je bord in de Oostendse jachthaven (De Bistronoom)
    • blz. 49 : Nieuwe directeur Belgische brouwers
    • blz. 50 : Hopsnuiven, de nieuwste rage?
    • blz. 51 : De Lambiek, het bezoekerscentrum voor ambachtelijke lambikbieren
    • blz. 53 : Pinksteren in Engeland : Al(e)oud bierfeest
    • blz. 54 : Rudi's 3000km tocht naar Bierpostella
    • blz. 55 : Hoe straf is een straf streekproduct uit Vlaams Brabant?