De Zytholoog nummer 24

Coverfoto

Brouwerij

Inhoud

  • blz.3 : Woord vooraf
  • blz.4-5 : Nieuwe bieren
  • blz.26 : Activiteiten van de lokale verenigingen en Zythos vzw
  • blz.29 : Strip
  • blz.30 : Bierquiz
  • blz.43 : Evenementen

Dossier Brouwerij

  • blz.6-7 : Op bezoek bij Haacht in Boortmeerbeek
  • blz.8-9 : Na de melk kwam het bier: 110 jaar brouwerij Haacht
  • blz.10 : Proeverij van bieren van brouwerij Haacht
  • blz.12-13 : De etiketten van brouwerij Haacht
  • blz.14 : Brouwerij Haacht investeert in kwaliteit * recept : Pastrami met kastanjechampignons en Tongerlo Dubbel
  • blz.15 : De Scheldebrouwerij : welkom in België
  • blz.16-17 : Hoe zit dat nu met brouwerij Caulier ?
  • blz.17 : Recept: Tonijnfilet met rode paprikasaus en Tongerlo Blond

Bieren

  • blz.11 : Beer in Brussels
  • blz.18-19 : Een nieuwe Bierfirma: Hobbybrouwerij Het Nest
  • blz.19 : De Leyerth is Nederlands
  • blz.20 : Duvel goes Green (en rood)
  • blz.21 : Hopus : naar een herwaardering van de bittere bieren
  • blz.22-23 : Alaska, van gelikt inox naar gebruikt hout
  • blz.24 : The Exciting new "Made in Italy" in brewing
  • blz.24-25 : Belgisch bier in Frankrijk?
  • blz.37 : Café Trappisten in Westmalle vernieuwd
  • blz.38-39 : 't Rusteel in Gullegem

Zythos

  • blz.27 : ZBF 2009
  • blz.28 : Tweede Brugse Bierfestival BAB
  • blz.31 : De 11e Bier-2-daagse van de Breese Beerprevers * De Dag van de Lambik * de Dag van de Oude Geuze
  • blz.32 : Acties
  • blz.33 : Familie Van den Bogaert wordt erelid van het ABC

Opinie

    Bier & Geschiedenis

    • blz.34 : Een vleugje nostalgie (7) : Brasserie Février in Momignies
    • blz.35 : Een stukje brouwgeschiedenis verdwijnt in Halle (Vanderlinden)

      Recensies

      • blz.40 : Ongecensureerd: Brouwerij Aigle-Belgica, 400 jaren bedrijvigheid
      • blz.40-41 : Westmalle Trappist: Heerlijk koken met de producten van het seizoen
      • blz.44 : Hopscheuten: Van gewroet tot genot
      • blz.45 : Lindemans: Koken met bier
      • blz.46 : Limburgse Bieren: in en naast het bord

      Diverse / Kort

      • blz.33 : Leven in de brouwerij
      • blz.41 : De avonturen van Rinske en Renske in Rijnland
      • blz.43 : Hoe wordt je wereldkampioen biertappen?
      • blz.44 : Hoe serveren we een goede pint bier?