De Zytholoog nummer 24
Coverfoto
Brouwerij
Inhoud
- blz.3 : Woord vooraf
- blz.4-5 : Nieuwe bieren
- blz.26 : Activiteiten van de lokale verenigingen en Zythos vzw
- blz.29 : Strip
- blz.30 : Bierquiz
- blz.43 : Evenementen
Dossier Brouwerij
- blz.6-7 : Op bezoek bij Haacht in Boortmeerbeek
- blz.8-9 : Na de melk kwam het bier: 110 jaar brouwerij Haacht
- blz.10 : Proeverij van bieren van brouwerij Haacht
- blz.12-13 : De etiketten van brouwerij Haacht
- blz.14 : Brouwerij Haacht investeert in kwaliteit * recept : Pastrami met kastanjechampignons en Tongerlo Dubbel
- blz.15 : De Scheldebrouwerij : welkom in België
- blz.16-17 : Hoe zit dat nu met brouwerij Caulier ?
- blz.17 : Recept: Tonijnfilet met rode paprikasaus en Tongerlo Blond
Bieren
- blz.11 : Beer in Brussels
- blz.18-19 : Een nieuwe Bierfirma: Hobbybrouwerij Het Nest
- blz.19 : De Leyerth is Nederlands
- blz.20 : Duvel goes Green (en rood)
- blz.21 : Hopus : naar een herwaardering van de bittere bieren
- blz.22-23 : Alaska, van gelikt inox naar gebruikt hout
- blz.24 : The Exciting new "Made in Italy" in brewing
- blz.24-25 : Belgisch bier in Frankrijk?
- blz.37 : Café Trappisten in Westmalle vernieuwd
- blz.38-39 : 't Rusteel in Gullegem
Zythos
- blz.27 : ZBF 2009
- blz.28 : Tweede Brugse Bierfestival BAB
- blz.31 : De 11e Bier-2-daagse van de Breese Beerprevers * De Dag van de Lambik * de Dag van de Oude Geuze
- blz.32 : Acties
- blz.33 : Familie Van den Bogaert wordt erelid van het ABC
Opinie
Bier & Geschiedenis
- blz.34 : Een vleugje nostalgie (7) : Brasserie Février in Momignies
- blz.35 : Een stukje brouwgeschiedenis verdwijnt in Halle (Vanderlinden)
Recensies
- blz.40 : Ongecensureerd: Brouwerij Aigle-Belgica, 400 jaren bedrijvigheid
- blz.40-41 : Westmalle Trappist: Heerlijk koken met de producten van het seizoen
- blz.44 : Hopscheuten: Van gewroet tot genot
- blz.45 : Lindemans: Koken met bier
- blz.46 : Limburgse Bieren: in en naast het bord
Diverse / Kort
- blz.33 : Leven in de brouwerij
- blz.41 : De avonturen van Rinske en Renske in Rijnland
- blz.43 : Hoe wordt je wereldkampioen biertappen?
- blz.44 : Hoe serveren we een goede pint bier?