Geuzeneuze

Wie zijn we

Over Geuzeneuzegueuzeneuze-def

Na een proloog onder de naam Hopvrienden, met een exclusieve proeverij op de nationale feestdag 2012, hebben ondergetekende vrienden besloten om verder samen te werken onder de noemer van een feitelijke vereniging. Na de lovende feedback en het gevoel op dezelfde lijn te zitten, was dit niet meer dan een formaliteit. Geuzeneuze zag officieel het daglicht op 5 oktober 2012. Onmiddellijk na de oprichting werd lidmaatschap aangevraagd bij Zythos, de Belgische bierconsumentenvereniging.

 

Doelstellingen

Onze voornaamste betrachting is het bekend maken van ons nationale bierpatrimonium en het promoten van de biercultuur in het algemeen. We willen onbekende of in de vergetelheid geraakte bieren en brouwstijlen onder de aandacht brengen en een zo ruim mogelijk publiek voeling laten krijgen met de rijkdom van ons bierpatrimonium. Dit op een toegankelijke maar onderbouwde manier. De bieren van spontane gisting, die we allemaal een warm hart toedragen, geven we een bijzondere plaats. We zijn actief zijn actief op het lokale niveau, maar beperken ons geenszins tot plaatselijke initiatieven. We nodigen kenners en liefhebbers, uit binnen- en buitenland, van harte uit om deel te nemen aan onze activiteiten.

Open vereniging

Als vereniging is het natuurlijk onze bedoeling om eigen initiatieven uit te werken, maar daarnaast willen we liefhebbers en geïnteresseerden een forum bieden voor eigen inbreng. We staan open voor initiatieven, discussies en samenwerkingen met vrienden die de biercultuur een warm hart toedragen.

Activiteiten

We organiseren een achttal activiteiten per jaar. Ons uitgangspunt: kwaliteit primeert boven kwantiteit, zowel in het aantal activiteiten als het opzet ervan. De bedoeling is om een jaarlijks evenement te organiseren waarin de kwaliteiten en kennis van onze vereniging gebundeld zijn. Hierbij concentreren we ons op bieren van spontane gisting.

Contact

Eeckhoutweg 2B
1785 Merchtem
GSM: 0472/80 77 38