De Heikantse Bierliefhebbers

Wie zijn we

Heikant logoDe Heikantse Bierliefhebbers zijn ontstaan uit een groepje bier-enthousiastelingen die in de jaren ’80 het land afrotsten op zoek naar (nieuwe) streekbieren en -brouwerijen. In 1986 richtten zij hun club officieel op. Dit resulteerde begin november 1988 in de EERSTE HEIKANTSE BIERFEESTEN. IN datzelfde jaar werden de Heikantse Bierliefhebbers een ledenvereniging en sloten zij aan bij OBP omdat de doelstellingen gelijklopend waren. In de beginjaren werden enkel de bierfeesten georganiseerd en af en toe een brouwerijbezoek. Met de jaren groeide het aantal activiteiten, zodat er nu minstens maandelijks “iets te doen” is (zie onze website).
De jaarlijkse “Heikantse Bierfeesten” in zaal Familia aan de Aarschotsebaan (baan Lier-Aarschot rechtover de kerk) te Berlaar-Heikant is reeds een klassieker. Vrijdag is de “jongerendag”, zaterdag de “ambiancedag” en zondag de “familiedag”. Ongeveer 60 streekbieren worden alle 3 de dagen allemaal aangeboden.

Onze jaarlijkse 2-daagse “voor het goede doel” in samenwerking met brouwerij Fantôme is een andere zaak waarvoor we ons inzeten. Twee dagen barbecue, live muziek, exclusief Santé! bier, (nacht)wandelen, fietsen, brouwerijbezoek, enz… Twee dagen leute en plezier in een ongedwongen, kameraadschappelijke sfeer. De opbrengst is volledig ten bate van een jaarlijks wijzigend goed doel, dwz. een vereniging, tehuis, enz. die zich inzet voor de zwakkeren in de maatschappij.

 

Belangrijkste activiteiten

Weekend voor het goede doel: half augustus
Heikantse Bierfeesten:
eind oktober

Lidmaatschaps-voorwaarden

Nationale leden: 17,5 euro Internationale leden: vraag meer info

Contact

Aarschotsebaan 77
2590 Berlaar-Heikant
Telefoon: 015/24 43 90