De Beverse Mout

Wie zijn we

De Beverse Mout Beveren LogoDe Beverse mout is de naam van de 1e Bierclub die in Beveren is opgericht in juni 2010 ter promotie van het Belgische bier, de biercultuur en uiteraard om het bier te degusteren en vergelijken.

De vereniging heeft tot doel het bewaren en bevorderen van de Belgische biercultuur in de meest ruime zin.

Hiervoor zijn we onze mosterd gaan halen in de rijke geschiedenis van Beveren: De heren van Beveren waren vazallen van de graaf van Vlaanderen maar konden lange tijd een zelfstandige koers varen. Daaraan kwam in 1334 een einde toen Jan van Beveren (tevens bisschop van Potenza) de heerlijkheid Beveren verkocht aan Lodewijk II van Nevers, graaf van Vlaanderen. Beveren bleef wel lange tijd bestuurlijk een aparte entiteit, met onder meer eigen maten en gewichten. Dit is nu nog te merken aan de zegswijze “een Beverse maat” (spreek uit “mout”) met betrekking tot bier, als het glas goed gevuld is, wat ons brengt tot de eerste verklaring van onze naam.

Aangezien wij uiteraard rond bier gaan bijeenkomen was de aanpassing van maat naar mout een prachtige woordspeling die wij aangereikt kregen van een geïnteresseerd bierliefhebber op café en in dank hebben aanvaard. Nog een derde verklaring is nen beverse mout, een vriend, aangezien we een leuke vriendengroep willen worden.

Belangrijkste activiteiten

Wij hebben reeds enkele bierdegustaties, een bierige fietstocht en een brouwerij op ons actief.

Lidmaatschaps-voorwaarden

Nationaal:16 of 22 euro
Buitenland: Vraag meer info

Contact

Prosper Van Raemdonckstraat 44
9120 Beveren
GSM: 0476/67 20 54