De Aarschotse Bierwegers

Wie zijn we

Aarschotse Bierwegers logoIn de jaren ’92-’93 trok een groepje jongeren uit de Aarschotse regio er regelmatig samen op uit om “speciale bieren” te proeven in de plaatselijke cafés. Echter zonder enige voorkennis of begeleiding.
Naarmate er meer geproefd werd, werd het niet alleen moeilijker om nog nieuwe bieren te ontdekken, maar er was ook een grote behoefte aan informatie gegroeid. In eerste instantie werd de bibliotheek uigepluisd en trokken we op ontdekkingstocht door Vlaanderen en later Wallonië. Tijdens deze tochten werden de geheimen van de lambik en de geuze één van onze grote passies. Een passie die tot op de dag van vandaag nog steeds voortleeft in onze vereniging. Op 18 december 1993 werden we dan lid van OBP en later – na de teloorgang hiervan- waren we één van de drijvende krachten achter de oprichting van Zythos vzw.

Door de jaren heen proefden we heerlijke bieren maar ook barslechte. We beseften maar al te goed de problemen van de kleine brouwerijen. Vandaar onze verbeten stijd om mensen aan te zetten om objectief te durven proeven en niet zomaar de reclameslogans te volgen.
Dat is ook één van de redenen waarom wij ons op de jongeren durven richten, want zij zijn de toekomst. Integenstelling tot velen denken zijn jongeren wel te vinden voor “speciale bieren”. Met onze activiteit “bier van de maand” in 4 lokale cafés proberen we dit maand na maand te stimuleren.

Als erkende culturele vereniging van de stad Aarschot kunnen we zeggen dat we Aarschot toch al wat biercultuur hebben bijgebracht.
En denk eraan, een BierWeger “wikt en weegt” zijn bier alvorens te degusteren……… .

Belangrijkste activiteiten

Paasweekend: 2 –daags BierFestijn in zaal Bekaf te Aarschot

Lidmaatschaps-voorwaarden

Binnenland: €20
Buitenland: €20

Contact

Langdorpsesteenweg 220
3201 Langdorp
GSM: 0498/85.10.57