Biervrienden In Laakdal

Wie zijn we

Logo Biervrienden in LaakdalB.i.L. brengt zowel de vrouwelijke, de mannelijke de (nog) niet, alsook de volleerde kenner bij elkaar rond een proefglas gerstenat. Vooral de lokale brouwerijen en bierfirma’s staan in de kijker, evenwel zonder de authentieke bierstijlen in het Belgisch bierlandschap uit het oog te verliezen. Zowel vernieuwende als traditionele bierstijlen worden blijven opgevolgd. Hiertoe organiseert B.i.L. diverse activiteiten.

Tijdens degustaties proeven de deelnemers een aantal bieren, gebruik makend van kleine proefglazen. Van elk aangeboden bier wordt een korte uitleg gegeven en krijgen de deelnemers ruim de tijd om de smaakervaringen en bevindingen op te doen, deze met elkaar uit te wisselen en nota’s te maken. Heel wat verschillende thema’s kunnen in één degustatie aan bod komen, maar de degustatie kan ook gericht zijn op één specifiek thema. ‘Brouwerij in Laakdal’, is eveneens een degustatie, doch specifiek toegespitst op één brouwerij. Een brouwer komt het eigen gamma van producten voorstellen, licht de geschiedenis van de brouwerij toe, wijst op de bijzonderheden in het brouwproces en bierstijl, ontvouwt de toekomstverwachtingen enz. Op de degustatie geven de deelnemers een appreciatie aan de geproefde bieren. De eerst geklasseerde bieren van alle degustaties, vormen een leidraad op de algemene ledenvergadering. Ze worden opnieuw gedegusteerd en gekoppeld aan een gerechtje. Het bier dat vervolgens als eerste uit de rangschikking tevoorschijn komt, kroont zich tot het meest gewaardeerde bier van het voorbije jaar. De brouwerij wordt plechtig bedacht met een certificaat. Biervrienden in Laakdal promoot een jaar lang dit bier bij de lokale horeca.

Ook brouwerijen bezoekt B.i.L., zodat elke deelnemer met eigen ogen kan zien en met eigen oren kan horen, waar en hoe uit ingrediënten zoals water, gist, mout hop,… een smaakvol bier ontstaat. Uiteraard ontbreekt het proeven niet. Onder deskundige begeleiding brouwde B.i.L. een eigen tripel met hieraan gekoppeld een degustatie van uitsluitend hobbybieren.

Met de nieuwste hype in culinair België doet B.i.L. ook mee. Dit vertaalt zich in het koken van een 8-gangen maaltijd, waarin Belgisch bier de hoofdrol speelt, zowel in het gerecht als in de begeleiding ervan. Een topdegustatie! Heel wat bierfestivals zijn een blijvende waarde aan het Belgisch bierfirmament. B.i.L. bezoekt in groep een aantal van deze kwalitatief hoogstaande festivals. Zo vind je hen ook onder de bezoekers en de vrijwilligers op het ZBF.

Contact

Averboodsebaan 46
2431 Laakdal
GSM: 0475/52 04 71