Bierpallieters

Wie zijn we

De bierpallieters Buggenhout logoDe Buggenhoutse Bierpallieters werden opgericht in september 1990 onder impuls van Herman Maes, de toenmalige uitbater van Taverne “Pallieter”, vandaar ook de keuze voor de naam “Bierpallieters”.  Momenteel tellen we een 100-tal leden.

De Bierpallieters streven dezelfde doelstellingen als Zythos na, weliswaar op kleinere schaal, door plaatselijke acties. Verder hebben we onze maandelijkse bierproefavonden, waarbij we telkens een ander aspect in het licht zetten. De proefavonden gaan normaal door in het molenhuis van de Petattenmolen in de Krapstraat te Opstal-Buggenhout tegenover bakkerij Van Langenhoven. Deze kosten 10 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden. Minimaal tweemaal per jaar organiseren we uitstappen naar brouwerijen en biermusea. Voor een zeer democratische prijs kan iedereen mee met de gratis Bierpallieterbus.

Elk jaar organiseren we het Weekend der Spontane Gisting tijdens het laatste weekend van mei. Tijdens dit bierweekend kan je meer dan 80 artisanale lambiekbieren uit het Pajottenland proeven, aangevuld met het assortiment bieren van onze 2 Buggenhoutse brouwerijen. Dat het samenbrengen van zo’n assortiment bieren van spontane gisting niet evident is bewijzen de bezoekers uit Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en zelfs de Verenigde Staten van Amerika, mede natuurlijk met Belgische bezoekers uit de 4 windstreken. Meer informatie is te vinden op onze website.

Belangrijkste activiteiten

Iedere maand: proeverij - Weekend der spontane gisting: laatste weekend van mei

Lidmaatschaps-voorwaarden

Binnenlandse leden: 15 euro Buitenlandse leden: 20 euro

Contact

Meir 6
9255 Buggenhout
Telefoon: 052/35 83 09