Agenda

Deze kalender geeft je een overzicht van de manifestaties van de komende maanden.

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Uitstap: 716de Meiboomplanting Brussel

augustus 9 @ 15:30 - 18:30 CEST

Gratis

Het planten van de Maâbûûm dateert volgens de versies uit gevecht dat plaats vond in 1143 of 1308. Tegen de Gentenaren of de Leuvenaars, men is er nog altijd niet uit. De boom dient voor 17u te worden geplant op 9 augustus, de vooravond van Sint-Laurens. Meer info en een Youtube filmpje over de Meyboom vindt je op deze link en bij de Gezellen van Sint-Laurentius.

Feit is dat de Meyboomplanting ieder jaar een leuke folkloristisch evenement is, erkend als UNESCO werelderfgoed, waar ook de Biergilde naar toe trekt. Rond 14u30 start reeds een presentatie van de Meyboom op de Grote Markt te Brussel.

Omdat het een werkdag is, en sommige mensen nog dienen te werken, spreken we tussen 15u30 en 16u aan Café De Meiboom (naast het Marc Sleen Museum – Hoek Sint-Laurensstraat/Zandstraat)

We wonen de planting van de Meyboom mee en snuiven de typische ambiance op. Daarna zakken we vermoedelijk af naar de Broekstraat, bezoeken enkele typische Brusselse kroegen en bierstandjes in de naburige straten.

Deelname: Er wordt een pot bij elkaar gelegd bij het vertrek.

Inschrijving: niet absoluut noodzakelijk, maar we ontvingen graag jouw deelname via de volgende link, zodat we weten wie we kunnen verwachten.

Gegevens

Datum:
augustus 9
Tijd:
15:30 - 18:30 CEST
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://biergildehetlindeke.be/activiteiten/240809/

Organisator

Biergilde Het Lindeke
Telefoon
0476/348.406
E-mail
activiteit@biergilde-lindeke.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Café De Meyboom
naast het Marc Sleen Museum - Hoek Sint-Laurensstraat/Zandstraat
Brussel, 1000 België
+ Google Maps