Agenda

Deze kalender geeft je een overzicht van de manifestaties van de komende maanden.

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bierfestival Temse Velle

juni 1 @ 13:00 - 20:00 CEST

Op 11 juni 2016 organiseerden De Objectieve Kaaischuimers voor het eerst in samenwerking met het biercafé The Falcon, Foubert Events en de Gemeente Temse een niet-te-missen bierfestival in Temse-Velle. Gelet op het enorme succes werd er op 10 juni 2017 een tweede editie, op zaterdag 9 juni 2018 een derde editie en op zaterdag 15 juni 2019 een vierde editie georganiseerd. De vijfde editie werd ten gevolge corona in 2020 noodgedwongen geannuleerd. Op zaterdag 24 september 2022 werd de uitgestelde  vijfde editie hernomen. De editie van 2019 kon daarbij bijna 1.000 bezoekers bekoren, en kreeg ook internationale belangstelling met een Zuid-Koreaanse delegatie. Ondanks de enorme hitte vorig jaar tekenden er nog steeds meer dan 600 bezoekers present.

Het bierfestival kadert in de doelstellingen van De Objectieve Kaaischuimers en Zythos. Enerzijds promoot het de biercultuur in haar essentie. De mogelijkheid wordt geboden om kennis te maken met 10 à 15 brouwers, die elk drie van hun beste bieren presenteren. Bier proeven, appreciëren en vergelijken, om erna erover te kunnen discussiëren. De klemtoon ligt niet op drinken, wel op proeven. De bierliefhebbers zullen er ongetwijfeld van genieten. Anderzijds promoot het de brouwers die aanwezig zijn, en die hun bier met liefde brouwen.

Traditiegetrouw is er bijzondere aandacht voor bieren uit het Waasland, waarbij verschillende bieren reeds in de prijzen vielen op bijvoorbeeld de Brussels Beer Challenge. Dit jaar werden ook 3 micro-bouwers uit de Provincie Antwerpen uitgenodigd. Brouwerij Leste uit Boom doet u wegdromen op toetsen van cactus en rooibos. Brouwerij Cydrale uit Zandvliet brengt, benevens zeer eigenzinnige bieren, ook een Mede  (zijnde een alcoholische drank op basis van een vergisting van water en honing) mee.  En tot slot tekent ook Brouwerij Pure Range Beers uit Antwerpen present. Zij brouwen uitsluitend op basis van hop afkomstig uit West-Vlaanderen. In totaal zijn er meer dan 50 bieren te proeven in de meest uiteenlopende bierstijlen. Voor ieder dus wat wils.

Het festival heeft ook aandacht voor foodpairing, een methode om te bepalen welke voedingsmiddelen goed bij elkaar passen vanuit het oogpunt van smaak. Zo zijn er bijvoorbeeld hamburgers met een speciale biersaus voorzien.

De organisatie mikt daarbij ook niet alleen op bierliefhebbers, maar tracht er traditiegetrouw ook een gezinsvriendelijke activiteit van te maken, waarbij er een kinderdorp wordt voorzien met bijhorend springkasteel, ijsjeskraam e.d.

Lijst van standhouders: De Objectieve Kaaischuimers, Reynaertstand, Brouwerij De Leste, Brouwerij CyDrale, Brouwerij De Koperen Markies, Brouwerij Stanium, Brouwerij Boerken en Boerinneke, Brouwerij Fienneke, Brouwerij Brouwkeet – Living Brews, Brouwerij Brerik, Brouwerij Brunn, Brouwer Pure Range Beer en Brouwerij Brixius.

Info op www.kaaischuimers.be

Gegevens

Datum:
juni 1
Tijd:
13:00 - 20:00 CEST
Site:
http://www.kaaischuimers.be

Organisator

De objectieve kaaischuimers
Telefoon
03-296 24 69
E-mail
informatie@kaaischuimers.be
Bekijk de site van Organisator