Home   Contact Us
 Biercafé   FAQ   Zoeken   Gebruikerslijst   Registreer   Profiel   Log in om je priv berichten te bekijken   Inloggen 
HET  discussiecafé  over  Belgisch  Bier  op  het  internet
*Het zythos bestuur is geen verpersoonlijking van de inhoud van dit forum

Leven in de brouwerij
Ga naar Pagina 1, 2  Volgende
 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> Prikbord
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
unclebrazzie
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 2-7-2011
Berichten: 1028

BerichtGeplaatst: Do Feb 16, 2017 9:34 am    Onderwerp: Leven in de brouwerij Reageer met quote

Sinds een week of tweedrie op Olland-Twie: Leven in de Brouwerij. Een duidelijk uit de Tournee-Generale-stal afkomstig programma over bier waarin twee "gewone" Nederlanders de landsgrenzen aftasten en -reizen op zoek naar wat bier nu precies is, hoe het gemaakt wordt en door wie, en of ze't zelf ook zouden kunnen.

Het VW-busje hebben ze alvast van Jean en Ray mogen lenen, en het format is ook grotendeels hetzelfde: de enthousiaste leek geeft aanzetten aan de ietwat onbevangen andere leek om aldus zowel het brouwproces als het bierlandschap in kaart te brengen.

Ik heb nu een drietal afleveringen gezien en een aantal zaken vallen me op.

Allereerst (en het is niet sexy maar godverdomme wel relevant): het is het eerste consumentenprogramma waar alcohol mee gemoeid is waar ik steevast een BOB in zie opdraven. Serieus: ze komen aangereden met hun busje, proeven wat bieren, en in het eerstvolgende shot in het busje rijdt het sympathieke en silzwijgende nichtje beide heren netjes naar de volgende bestemming. Totaal nit kneuterig en supercorrect. Kudos en een hele grote pluim op de hoed.

Ten tweede: de brouwerijen. Na drie afleveringen is de toon wel gezet: LIDB gaat nit op zoek naar de saaiste, grootste, bekendste, maar knalt meteen binnen met (zeker naar Belgische maatstaven) erg gewaagde brouwerijen als Oedipus, Boegbeeld (die van Kutbier, weet je nog?) en Kees. Een beetje zoals het eerste seizoen van Tourne Generale, maar intussen zijn de brouwerijen natuurlijk ook wat ge-evolueerd.

Ten derde: education. Ik heb de indruk dat het programma niet echt de kaart heeft durven spelen die werkelijk wou. Het lijkt erop dat het programma gemaakt is met de beergeek in het vizier, maar tegelijk blijft het heel makkelijk en een beetje braafjes. Wie echt niks van bier kent leert misschien nog wat bij over mout en smaken, maar zal op zijn/haar honger blijven zitten omdat er een beetje wordt overgeglossed, alsof 't parate kennis hoort te zijn(*). Voor de meer doorgewinterde bierkenner hoeft dat beetje opvoeding dan weer niet en hadden die 5 minuten zendtijd beter anders besteed kunnen worden.

*) en laten we wl wezen: als je gemiddeld per bewoner jaarlijks nog steeds in de grootte-orde van 100 liter bier consumeert, dan mag je stilaan beginnen wat er inzit.

Kortom: fijn dat er weer eens een programma over bier op TV komt, en wat mij betreft fijn dat het van onze Noorderburen vandaan komt. Als ik een grote meneer (*) als Kees Bubberman zonder gne zie verkondigen dat de Nederlanders beter bier brouwen dan de Belgen, dan word ik een beetje blij. Blij dat het lft en bewgt en dat er zonder schroom of verontschuldiging mensen bezig zijn bier te brouwen dat iets wil toevoegen aan het wereldlandschap. Wat laten we wel wezen: in onze Belgische navel zit al genoeg (al dan niet bepluisd) bier.

*) letterlijk Nederland's Grootste Brouwer.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Jimbo
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 8-4-2003
Berichten: 469

BerichtGeplaatst: Di Feb 21, 2017 9:36 am    Onderwerp: Re: Leven in de brouwerij Reageer met quote

unclebrazzie schreef:
als [ik] Kees Bubberman zonder gne zie verkondigen dat de Nederlanders beter bier brouwen dan de Belgen, dan word ik een beetje blij.

Kijk, dat versta ik niet. Als een Vlaming dat zou zeggen, was het kot te klein. En als een Vlaming het zou zeggen zou het dan nog factueel correct geweest zijn.

Onze micro's hebben van niemand iets te leren. Of het moest een remedie voor hun bescheidenheid zijn. Maar bon, daar kom je in Vlaanderen dus niet mee weg.

Laat 'de buitenlanders' maar lekker verder hun karikaturen van bier brouwen en doen alsof dat vernieuwend is. Toch wel gek dat ze allen ergens "Belgian style(d)" op het etiket willen proppen, maar dit ter zijde. Dat geintje zal snel genoeg imploderen (enfin ja dat roep ik al een tijdje, mogelijks langer dan 'snel genoeg', maar uiteindelijk ga ik toch gelijk krijgen hoor Smile ).

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat "we" niet bijgebeend zijn. Want dat zijn we. Maar dat is toch niet geheel hetzelfde als 'voorbijgestoken', wat Kees lijkt te beweren. Ik zal nalaten om te insinueren wat -sommige- Nederlanders zouden mogen leren.

(Ge moogt er van mij nog altijd blij van worden natuurlijk)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Linty
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 5-11-2005
Berichten: 1423
Woonplaats: Weerde

BerichtGeplaatst: Di Feb 21, 2017 9:48 am    Onderwerp: Reageer met quote

Heb er mij ook al schuldig aan gemaakt. Maar ik ben nu van mening (zelfs betrekkelijk overtuigd) dat goed bier geen landsgrenzen kent.

De mensen die iets anders menen te moeten zeggen, hebben volgens mij andere belangen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail
March
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 10-3-2003
Berichten: 2827
Woonplaats: Nieuwmoer

BerichtGeplaatst: Di Feb 21, 2017 1:21 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb nog maar de twee aflevering gezien. Gezellig wat "bieren" zonder al te veel diepgang is het tot hiertoe. Die met Kees heb ik dus nog niet gezien. Kees is goed bevriend met Alvinne en andere Belgische craft brewers dus ik vind het wel raar dat zo'n uitspraak van hem komt.

NATUURLIJK brouwt de nieuwe Nederlandse lichting beter, innovatiever (of: "hipper") bier dan de vele familiale Belgische brouwerijen met al honderd jaar een een blond een bruin en een trippel. Wat doen de oudste Nederlandse brouwerijen dan? Die brouwen pils en eventueel een Belgian Style dubbel, tripel en blond, maar dan meestal nog slechter dan hun Belgisch voorbeeld. (en een bokbier, dat ook)

Het lijkt in de Nederland tegenwoordig cool om denigrerend toontje te gebruiken als het over Belgisch bier gaat. Ze waren dan ook nog eens serieus in hun gat gebeten dat de Belgische Biercultuur door Unesco erkend werd en probeerden die erkenning op alle manieren te minimaliseren of te ontkennen. (ik heb me op Facebook daar al serieus druk over gemaakt)

Maar wat kennen ze in NL van Belgisch bier eigenlijk? Waar vergelijken ze hun IPA's, stouts en ander imperialgeweld mee? Met de grote merken die ze jaren geleden binnen haalden bij gebrek aan degelijk Nederlands speciaalbier? Duvel, Chouffe, Palm, Leffe, Grimbergen? Ja, da's dan maar saai natuurlijk. Pak echter iets van Alvinne, Hof ten Dormaal, Struise, Hedonis, Vliegende Paard, en verdorie ook nog onze lambikbrouwers en stekers, en zet die bieren naast Het Uiltje, De Molen, Kees Oedipus,... dan denk ik dat je ziet/proeft dat, zoals Linty zegt, goed bier inderdaad geen landsgrenzen meer kent.
_________________
Zythos-biercafébaas ~ gene zever aan den toog!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Jimbo
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 8-4-2003
Berichten: 469

BerichtGeplaatst: Di Feb 21, 2017 2:33 pm    Onderwerp: Reageer met quote

March schreef:
NATUURLIJK brouwt de nieuwe Nederlandse lichting beter, innovatiever (of: "hipper") bier dan de vele familiale Belgische brouwerijen met al honderd jaar een een blond een bruin en een tripel


Wel, ook dr heb ik even over zitten filosoferen. Want zij die mij kennen weten dat ik elke morgen 30 minuten vroeger moet opstaan om sokken te selecteren, en dan moet het smaakje aan de Nespresso nog gekozen worden (gelukkig steevast zwart; ik zou al genterneerd geweest zijn moest ik aan melk in de koffie doen).

Wie kan mij de Nederlandse tegenhanger van een Duvel noemen? Of de Nederlandse tegenhanger van een Tripel Karmeliet? Of zelfs de Nederlandse tegenhanger van een Hoegaarden of een Palm?

Ik noem nu niet geheel moedwillig een paar bieren waarvan ik eigenlijk alleen de Tripel Karmeliet met een zekere regelmaat durf bestellen, maar het principe blijft. Niet alle bier moet "speciaal" zijn. De overgrote meerderheid van drinkers wil dat geeneens (en ik ben het beu dat in sommige middens - niet hier, vaneigens - er nog altijd SERIEUS op deze groep wordt neergekeken). Zouden zij aub nog van hun Duveltje mogen genieten? Ja toch?

Trouwens, mag k nog van een Omer'ke genieten? Als de overgrote meerderheid van geeks eerlijk zou zijn met zichzelf, zouden ook zij erkennen dat bier niet altijd speciaal moet zijn. Neem nu foodpairings. De beste proefondervindelijke pairings uit mijn "opleiding" waren met mainstream bieren, eentje zelfs met het - op zichzelf - volstrekt verschrikkelijke Hoegaarden Citron.

Moet Duvel stoppen met Duvel brouwen omdat er ergens in een Nederlandse schuur iemand duivenvoeder in een beslagkuip heeft gekapt en de verzamelde (speciaal)pers het zelfbevlekkend heeft over "iets dat op til is" in het Neerlandse brouwlandschap? Moeten we echt onze Choufkes links laten liggen nu er ergens in een kelder in Leeuwarden iemand de Nederlandse driekleur zes maanden heeft laten weken in een ijskoud zeehondenbassin om dan met het spoelwater uit de wasmachine een bier als "Friese Flag" in beperkte n genummerde oplage - met etiketten uit zeehondenleer, dat spreekt - op Ebay te kunnen lanceren? Moet dat echt? Is dat "beter"? Volgens welke metriek? En wie heeft de schaal gecalibreerd?

Het is ongetwijfdeld "makkelijk" om een Tripel Karmeliet - na - te brouwen (in vergelijking met iets unieks). Maar "wij" hadden 'm wel eerst. En ik wacht op de "unieke" uitdagers van gelijkaardig caliber uit het buitenland. Weliswaar niet in spanning.

Kleine anekdote om in de TV-sfeer te blijven. Jamie Oliver heeft een kookprogramma gehad waarin hij met de UK diverse Europese landen uitdaagde op hun eigen terrein: bijvoorbeeld de Italianen met desserts, de Fransen met kaas, en de Belgen met bier. Ze hadden vijf categorien gekozen, en "Dubbel" was er een van. De Britten hadden een of andere micro bij, de Belgen vaardigden de Westmalle Dubbel af. Het is weliswaar een Trappist, maar veel meer mainstream kan het toch echt niet worden znder uit Leuven te komen. Erg oneerlijk vond ik dat, de "Beste Brit" tegen een "macro" van ons. Wilt ge eens wat weten? De professionele jury verkoos de Westmalle.

Dat we de besten zijn. There, I said it.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
March
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 10-3-2003
Berichten: 2827
Woonplaats: Nieuwmoer

BerichtGeplaatst: Di Feb 21, 2017 4:02 pm    Onderwerp: Reageer met quote

haha, je hebt gewoon gelijk. Cool

Nee, ik ga het er op houden dat ze in NL intussen ook lekker en interessant bier maken. Anders dan de meeste Belgische misschien, al is de internationale craftbeer scene aan mekaar gewaagd. Ik had onlangs een klein proeverijtje van Black IPA's gedaan. Beste was deze keer een Ests bier (Tanker Masinol) en op 2 en 3 een Belg. (Waregemse Winter Warmer 2015, Den Triest) en DMD Cascadioan Dark Ale van Fantme en du Flo). (ik zal mijn verslagje daarover anders ook even bij de proeverijen posten.) Maar er zaten ook NL en een Frans bier in de top 5. De vorige keer was een Engels (Black Betty, Beavertown) de winnaar en had ik nog Spaans en Italiaans bier ertussen zitten.

Je voorbeeld van die Friese vlag is trouwens erg overdreven vind ik en ik wil het zelfs niet zo ver drijven te zeggen dat ze een zuur bier zouden durven maken door een houten vat bier op te toppen met karnemelk en dat van de kade te laten rollen ofzo (*).

(* oh wait...)
_________________
Zythos-biercafébaas ~ gene zever aan den toog!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
unclebrazzie
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 2-7-2011
Berichten: 1028

BerichtGeplaatst: Wo Feb 22, 2017 10:30 am    Onderwerp: Reageer met quote

Kijk drom word ik dus blij van Kees zijn uitspraak Smile

De minzame navelstaarderij van de gemiddelde Belg mag al eens op de helling gezet worden. Ook al bestaat de gemiddelde Belg niet.

Zolang ik nog aan navels moet blijven uitleggen dat niet elk Ollands bier naar in-Heineken-gemarineere-paardenzeik smaakt mag een brouwer als Kees van mij gerust even kort door de bocht gaan en beweren dat we hier alleen tripels etc brouwen. Beide uitspraken zijn pertinent onwaar, doch n ervan is een boutade en de andere een chauvinistische overtuiging.

Maar goed, ik ga mee in bovenstaande, in die zin dat ik met blauw heb ge-ergerd toen Jef Van den Steen indertijd de Amerikaanse beerscene in n zin trachtte samen te vatten en dat ik dat toen ook niet als een boutade heb opgevat.
Wellicht omdat het er geen ws, doch dit geheel terzijde.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Calimero
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 28-11-2006
Berichten: 1365
Woonplaats: Wilrijk

BerichtGeplaatst: Wo Feb 22, 2017 10:44 am    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
Maar goed, ik ga mee in bovenstaande, in die zin dat ik met blauw heb ge-ergerd toen Jef Van den Steen indertijd de Amerikaanse beerscene in n zin trachtte samen te vatten en dat ik dat toen ook niet als een boutade heb opgevat.
Wellicht omdat het er geen ws, doch dit geheel terzijde.


Wel, wel wel. Cool

Blij te horen dat ik niet de enige was die zich aan die uitspraak groen en geel gergerd heb.
Voor wie genteresseerd is: normaliter verschijnt er een "stof tot nadrinken" betreffende om dit onderwerp in de volgende Zytholoog.

_________________
The next beer might even be better.
Producent van lege bierflesjes.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
March
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 10-3-2003
Berichten: 2827
Woonplaats: Nieuwmoer

BerichtGeplaatst: Wo Feb 22, 2017 11:55 am    Onderwerp: Reageer met quote

unclebrazzie schreef:
Kijk drom word ik dus blij van Kees zijn uitspraak Smile

De minzame navelstaarderij van de gemiddelde Belg mag al eens op de helling gezet worden. Ook al bestaat de gemiddelde Belg niet.

Zolang ik nog aan navels moet blijven uitleggen dat niet elk Ollands bier naar in-Heineken-gemarineere-paardenzeik smaakt mag een brouwer als Kees van mij gerust even kort door de bocht gaan en beweren dat we hier alleen tripels etc brouwen. Beide uitspraken zijn pertinent onwaar, doch n ervan is een boutade en de andere een chauvinistische overtuiging.

Maar goed, ik ga mee in bovenstaande, in die zin dat ik met blauw heb ge-ergerd toen Jef Van den Steen indertijd de Amerikaanse beerscene in n zin trachtte samen te vatten en dat ik dat toen ook niet als een boutade heb opgevat.
Wellicht omdat het er geen ws, doch dit geheel terzijde.


Het jarenlang kappen op de Hollandse paardezeik komt gewoon terug in ons gezicht, dat zal het zijn.
_________________
Zythos-biercafébaas ~ gene zever aan den toog!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Manuel
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 8-4-2003
Berichten: 1386

BerichtGeplaatst: Wo Feb 22, 2017 2:53 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Calimero schreef:
Quote:
Maar goed, ik ga mee in bovenstaande, in die zin dat ik met blauw heb ge-ergerd toen Jef Van den Steen indertijd de Amerikaanse beerscene in n zin trachtte samen te vatten en dat ik dat toen ook niet als een boutade heb opgevat.
Wellicht omdat het er geen ws, doch dit geheel terzijde.


Wel, wel wel. Cool

Blij te horen dat ik niet de enige was die zich aan die uitspraak groen en geel gergerd heb.
Voor wie genteresseerd is: normaliter verschijnt er een "stof tot nadrinken" betreffende om dit onderwerp in de volgende Zytholoog.


Je was zeker niet de enige Very Happy :
http://www.zythos.be/forum/viewtopic.php?t=4697&postdays=0&postorder=asc&highlight=steen&start=0

Wat deze draad betreft: Het is onzin te zeggen dat n land het beste is. Je hebt zowat overal goede, gemiddelde en slechte brouwers. Je kan hooguit zeggen dat bepaalde Belgische brouwers voor bepaalde stijlen bij de top behoren. Dat geldt met name voor een aantal stijlen die hier ontstaan zijn.

Maar hetzelfde geldt voor Engeland (een echte real ale, iemand?), Duitsland (what Gose around, comes around...),...

Wat de nieuwerwetse craft beers betreft, kan je al helemaal niet meer zeggen dat n land de king is. IPA's, stouts, sours,... worden overal ter wereld door craft brewers uit de ketels getoverd. Sommigen doen dat goed, anderen moeten nog veel bokes eten. Het maakt daarbij niet uit of die brouwer nu in Florida werkt, in Zwevezele of in Singapore. Het is zijn talent dat telt. De beste Belgen in dit segment moeten niet onderdoen voor de Nederlanders. Of omgekeerd.

BTW, is het geen fabeltje dat beer geeks neerkijken op de 'mainstream' bieren? Ik moet de eerste geek nog tegenkomen die Westmalle Tripel bagger vindt. En bieren als Delirium Tremens scoren vaak verrassend goed op untappd. Ook bij Amerikaanse geeks met duizenden bieren op hun teller.
_________________
Stop whining, have a beer.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Calimero
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 28-11-2006
Berichten: 1365
Woonplaats: Wilrijk

BerichtGeplaatst: Wo Feb 22, 2017 3:11 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
BTW, is het geen fabeltje dat beer geeks neerkijken op de 'mainstream' bieren? Ik moet de eerste geek nog tegenkomen die Westmalle Tripel bagger vindt. En bieren als Delirium Tremens scoren vaak verrassend goed op untappd. Ook bij Amerikaanse geeks met duizenden bieren op hun teller.


Er is wel iets van waar. Een iets mindere generalisatie zou zijn, dat dat typisch de instelling is van de beginnende beergeek. Na een paar duizend verandert dat wel.
Tweedens, voor Amerikaanse beergeeks zijn Delirium Tremens of Westmalle Tripel allerminst "mainstream" maar parels van het exotische beerparadise Belgium. Nog zoiets zijn Tripel Karmeliet of Brugse Zot. En ik weet uit ervaring dat die twee laatsten het onverwacht goed kunnen doen in blindproeverijen, zelfs bij professionele proevers.

_________________
The next beer might even be better.
Producent van lege bierflesjes.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Jimbo
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 8-4-2003
Berichten: 469

BerichtGeplaatst: Wo Feb 22, 2017 3:37 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Manuel schreef:
BTW, is het geen fabeltje dat beer geeks neerkijken op de 'mainstream' bieren?

Heeft iemand dit dan zo absoluut beweerd?

Manuel schreef:
En bieren als Delirium Tremens scoren vaak verrassend goed op untappd. Ook bij Amerikaanse geeks met duizenden bieren op hun teller.
Je bewijst hier wel netjes mijn punt.

Waarom zo laagdunkend over Delirium Tremens? Ik vind het niet meer het bier dat ik 20 jaar geleden vond dat het was (tot op het punt dat ik een receptuurwijziging - waar ze in Tienen blij van werden - vermoed), maar het blijft een bier om trots op te zijn. Neeheeeh, typisch Vlaams kakken op een succesverhaal daar zijn we pas echt de besten in.

(Het marketingkantje van Delirium vind ik evenwel op het randje, maar dat is dan weer een andere discussie)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Manuel
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 8-4-2003
Berichten: 1386

BerichtGeplaatst: Wo Feb 22, 2017 4:01 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Jimbo schreef:


Waarom zo laagdunkend over Delerium Tremens? Ik vind het niet meer het bier dat ik 20 jaar geleden vond dat het was (tot op het punt dat ik een receptuurwijziging - waar ze in Tienen blij van werden - vermoed), maar het blijft een bier om trots op te zijn. Neeheeeh, typisch Vlaams kakken op een succesverhaal daar zijn we pas echt de besten in.Ik bedoelde 'verrassend' in de zin van: ervan uitgaande dat geeks alleen extreme bieren weten te appreciren, zoals onze vriend Jef pleegt te denken. Niet in de zin van: 'het is zo'n k#tbier dat het mag verbazen dat iemand het meer dan 1 sterreke op 5 wil geven.'

Het is wellicht waar wat Calimero zegt: beginnende Belgische geeks willen zich wellicht profileren door te kappen op de klassiekers. Wij weten intussen beter. Smile

Waar ik wel het zuur van krijg zijn de flauwe afgietsels van klassiekers. Of die nu van Belgische na-apers of van Nederlandse komen maakt noppes uit. Dan heb ik liever dat nieuwe brouwers wat creativiteit aan de dag leggen. Als ik zin heb in een Westmalle Tripel, drink ik liever een echte dan een flauwe imitatie.
_________________
Stop whining, have a beer.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Noctilucus
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 6-11-2010
Berichten: 317
Woonplaats: Belgi

BerichtGeplaatst: Wo Feb 22, 2017 4:26 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Manuel schreef:
... Het is wellicht waar wat Calimero zegt: beginnende Belgische geeks willen zich wellicht profileren door te kappen op de klassiekers. Wij weten intussen beter. Smile


Wat ook een reden kan zijn: het is natuurlijk gemakkelijker om weggeblazen te worden door een stout van 66,6 of een IPA met 60 kg hop per m dan door een niet te extreem, goed gebalanceer bier dat je na 10 jaar nog met plezier proeft.
_________________
"... who gnaws hungrily in inconceivable, unlighted chambers beyond time and space amidst the muffled, maddening beating of vile drums and the thin monotonous whine of accursed flutes"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Jimbo
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 8-4-2003
Berichten: 469

BerichtGeplaatst: Wo Feb 22, 2017 5:35 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Noctilucus schreef:
Manuel schreef:
... Het is wellicht waar wat Calimero zegt: beginnende Belgische geeks willen zich wellicht profileren door te kappen op de klassiekers. Wij weten intussen beter. Smile


Wat ook een reden kan zijn: het is natuurlijk gemakkelijker om weggeblazen te worden door een stout van 66,6 of een IPA met 60 kg hop per m dan door een niet te extreem, goed gebalanceer bier dat je na 10 jaar nog met plezier proeft.

Eigenlijk komt alles altijd weer terug op mijn pilsaxioma uit '13.

Het wordt eens tijd dat ik daar eeuwige roem voor verkreeg. En schandelijke rijkdom. Enfin, vooral schandelijke rijkdom. Voor de roem kan ik al teren op mijn adonische looks en innemende persoonlijkheid.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> Prikbord Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar Pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme zythos created by Masterkaaischuimer.

Home Contact

© Zythos VZW All Rights Reserved

Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe