Home   Contact Us
 Biercafé   FAQ   Zoeken   Gebruikerslijst   Registreer   Profiel   Log in om je priv berichten te bekijken   Inloggen 
HET  discussiecafé  over  Belgisch  Bier  op  het  internet
*Het zythos bestuur is geen verpersoonlijking van de inhoud van dit forum

ZBF 2015
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Volgende
 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> ZBF-News
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Molen De Valk
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 13-12-2006
Berichten: 529
Woonplaats: Leiden.nl

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 1:58 pm    Onderwerp: Reageer met quote

jacob schreef:
Molen De Valk schreef:


Is het daarom dat er zo weinig van te krijgen is? Twisted Evil


Neen
vraag en aanbod, weet je wel Smile


Wedden dat wanneer je er meer van gaat maken dat de verschillen gaan opvallen? Hoe dan ook, consistentie is een moeilijk iets wat alleen goede brouwers kunnen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Molen De Valk
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 13-12-2006
Berichten: 529
Woonplaats: Leiden.nl

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:00 pm    Onderwerp: Reageer met quote

jacob schreef:
Manuel schreef:

Trouwens, als ik het goed begrijp is het bijna onmogelijk om een slechte IPA te brouwen en lijken alle IPAs op elkaar? Drink eens een uitstekende Dobber van Marble naast een IPA van Meantime...

Komaan Manuel, denk eens na aub.
Een slechte IPA is een IPA met te weinig (lees zuinig) citric hops. meer is da niet hoor. Als je maar blijft hoppen h, dan krijg je wel een extreme hopmonster. Zo makkelijk is het, geloof me vrij.

en ..... ik krijg het al helemaal op mijn heupen als men hier in Vlaanderen een IPA als iepa uitspreekt. dammit Very Happy


Je hebt een rare definitie van ipa. Voor een normaal mens is een ipa het bier wat uit engeland komt, iets bitterder is dan ander bier van een 6 - 7% alcohol. Dat citrus gedoe is van de afgelopen 5 jaar.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
jacob
=Filip Geerts


Geregistreerd op: 13-12-2013
Berichten: 338

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:00 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Noctilucus schreef:

Aan de ene kant is het natuurlijk "gemakkelijker" een smaakbom te maken met een stout of een IPA...


A M E N !!!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Molen De Valk
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 13-12-2006
Berichten: 529
Woonplaats: Leiden.nl

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:02 pm    Onderwerp: Reageer met quote

jacob schreef:
BartC schreef:
Ik denk trouwens dat de meeste nogal zouden schrikken als ze zien hoeveel suiker er in de receptuur van de Westmalle tripel zit. Of dacht hier iemand dat die trappisten volmout brouwden?

grtz
Bart


En wat is daar dan nu weer mis mee.
Is een volmoutbier dan van hogere kwaliteit ?????


er zijn zat 'liefhebbers' die afgegeven op bier dat met mais, rijst of wat dies meer is gemaakt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
jacob
=Filip Geerts


Geregistreerd op: 13-12-2013
Berichten: 338

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:02 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Molen De Valk schreef:
Dat citrus gedoe is van de afgelopen 5 jaar.


De schuld van de VS die BTW van die citric hops een ware geldmijn gaan van maken.
Val aub niet in die val Belgische brouwers !!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Molen De Valk
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 13-12-2006
Berichten: 529
Woonplaats: Leiden.nl

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:03 pm    Onderwerp: Reageer met quote

jacob schreef:
Molen De Valk schreef:
Dat citrus gedoe is van de afgelopen 5 jaar.


De schuld van de VS die BTW van die citric hops een ware geldmijn gaan van maken.
Val aub niet in die val Belgische brouwers !!!


Je VS-haat komt nu wel heel erg bovendrijven.

Bdw, dan vind je de triple hop reeks van Duvel zeker helemaal niks of de Hipsignoor van het Anker en de Chouffe Houblon?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Molen De Valk
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 13-12-2006
Berichten: 529
Woonplaats: Leiden.nl

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:04 pm    Onderwerp: Reageer met quote

jacob schreef:
Al,


Dat is inderdaad mijn achternaam.

Quote:

Of de afkorting van Alexander natuurlijk Wink


Dat is inderdaad mijn voornaam.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Molen De Valk
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 13-12-2006
Berichten: 529
Woonplaats: Leiden.nl

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:05 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Noctilucus schreef:
jacob schreef:
10 jaar geleden alreeds heb ik daarvoor geveesd, en mijn vrees wordt schrikbarend werkelijkheid nu. Die top10 is zo verschrikkelijk IPA-ImpyStout-ish.
't Gaat niet goed..... als we niet opletten verliest Belgi zijn authentiek karakter aan buitenlands (lees US) extreme bieren zonder verscheidenheid.
Een extra kwak hop en gebrande mouten kan toch echt niet de toekmst zijn hier in Belgi ???


Aan de ene kant is het natuurlijk "gemakkelijker" een smaakbom te maken met een stout of een IPA...


Omdat?

Wanneer je een blonde wat meer aanhopt krijg je hetzelfde effect.

Wat zou er gebeuren met een speciale belge met een dryhop?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
jacob
=Filip Geerts


Geregistreerd op: 13-12-2013
Berichten: 338

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:06 pm    Onderwerp: Reageer met quote

[quote="Molen De Valk"

Je hebt een rare definitie van ipa. Voor een normaal mens is een ipa het bier wat uit engeland komt, iets bitterder is dan ander bier van een 6 - 7% alcohol. Dat citrus gedoe is van de afgelopen 5 jaar.[/quote]

Da's de historishe definitie.
IPA zoals wij nu kennen is de citric hoppy US IPA.
Noem het gerust pompelmoessap.
Dorstlessend, dat wel. Vooral de regio San Diego (Greenflash) heeft daar veel baat mee..... allez, dorstlessend h...... geef mij dan maar een De Ranke XXX Bitter


Laatst aangepast door jacob op Do Jun 25, 2015 2:29 pm, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
jacob
=Filip Geerts


Geregistreerd op: 13-12-2013
Berichten: 338

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:09 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Molen De Valk schreef:


Wanneer je een blonde wat meer aanhopt krijg je hetzelfde effect.

Wat zou er gebeuren met een speciale belge met een dryhop?


Ah ba natuurlijk Alexander.
De eenvoudige kunst is om er een massieve load aan citric US hops aan toe te voegen. MASSIEF dan h !!!
Simcoe, Amarillo, etc... hoe meer hoe liever. EXTREEM dus.
Dan heb je een instant IPA
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Molen De Valk
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 13-12-2006
Berichten: 529
Woonplaats: Leiden.nl

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:11 pm    Onderwerp: Reageer met quote

jacob schreef:
Molen De Valk schreef:


Je hebt een rare definitie van ipa. Voor een normaal mens is een ipa het bier wat uit engeland komt, iets bitterder is dan ander bier van een 6 - 7% alcohol. Dat citrus gedoe is van de afgelopen 5 jaar.


Da's de historishe definitie.
IPA zoals wij nu kennen is de citric hoppy US IPA.
Noem het gerust pompelmoessap.
Dorstlessend, dat wel. Vooral de regio San Diego (Greenflash) heeft daar veel baat mee..... allez, dorstlessend h...... geef mij dan maan eer De Ranke XXX Bitter


Nou, ik denk dat de meeste liefhebbers het daar niet mee eens zijn. sorry.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
jacob
=Filip Geerts


Geregistreerd op: 13-12-2013
Berichten: 338

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:15 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Molen De Valk schreef:
consistentie is een moeilijk iets wat alleen goede brouwers kunnen.

Neen dus want bij De Dolle Brouwers hebben ze lak aan consistentie. Nochtans n van onze top brouwerijen. Je theorie gaat - hierbij - de mist in Smile
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
jacob
=Filip Geerts


Geregistreerd op: 13-12-2013
Berichten: 338

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:21 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Molen De Valk schreef:

Nou, ik denk dat de meeste liefhebbers het daar niet mee eens zijn. sorry.

Wakker worden Alexander !!!!
US citric hoppy IPA's zijn geen slechte bieren h. versta mij aub niet verkeerd.
Alleen.... ze missen complexiteit, diepte en vooral balans.
Goed voor de dorst (pompelmoes karakteristieken).
Vooraal daar in het zuiden van de States een welkome dorstlesser. Meer moet je daar eigenlijk niet van verwachten. Geloof me vrij.
Trouwens, men ziet daar onze bieren nog steeds als superieur tov van hun hoppy monsters. ze weten het wel hoor
Wink
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Molen De Valk
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 13-12-2006
Berichten: 529
Woonplaats: Leiden.nl

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:22 pm    Onderwerp: Reageer met quote

[quote="jacob"]
Molen De Valk schreef:

Nou, ik denk dat de meeste liefhebbers het daar niet mee eens zijn. sorry.

Wakker worden Alexander !!!!
/quote]

ik had het over de definitie. sorry.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
jacob
=Filip Geerts


Geregistreerd op: 13-12-2013
Berichten: 338

BerichtGeplaatst: Do Jun 25, 2015 2:25 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Molen De Valk schreef:

Wat zou er gebeuren met een speciale belge met een dryhop?


Dan krijg je een Palm Hop Select



Zeg maar gerust een IPA ------ weeral
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> ZBF-News Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Volgende
Pagina 8 van 10

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme zythos created by Masterkaaischuimer.

Home Contact

© Zythos VZW All Rights Reserved

Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe