Home   Contact Us
 Biercafé   FAQ   Zoeken   Gebruikerslijst   Registreer   Profiel   Log in om je priv berichten te bekijken   Inloggen 
HET  discussiecafé  over  Belgisch  Bier  op  het  internet
*Het zythos bestuur is geen verpersoonlijking van de inhoud van dit forum

ZBF 2014
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> ZBF-News
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Mark
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 7-12-2006
Berichten: 2141
Woonplaats: Rillaar

BerichtGeplaatst: Wo Mei 07, 2014 6:51 am    Onderwerp: Reageer met quote

Ze hebben voldoende informatie over de bieren om hun functie kwaliteitsvol in te vullen. Bovendien hebben ze ook meer bierkennis dan de doorsnee consument die hen vragen komt stellen.
Maar als je dacht dat ze alle 500+ bieren op voorhand geproefd hebben, dan ben je fout. Want zelfs een bekend, bestaand, in het verleden vaak geproefd bier zou je, om aan jouw vooropgestelde kwaliteitscontrole te moeten voldoen, voor het ZBF toch opnieuw moeten proeven. Het is immers niet omdat de huppeldepup tripel van familiebrouwerij X in het verleden goed was, dat die nu niet genfecteerd, of te jong, of te weinig gesatureerd,... is.

Maar nogmaals, op ZBF brengt Zythos de consument in contact met de standhouders. Als de standhouder er eentje is van het type dat minderwaardig bier op de n of andere manier toch probeert te verpatsen, dan heb ik liever dat de consument dat gewoon te weten komt. In mijn ogen kadert het niet in de "bescherming van de consument" om simpelweg die bieren van de lijst te schrappen en aan de consument dus misschien nog de indruk te geven dat de bewuste standhouder wel het beste met hem voorheeft - tot hij een veel groter bedrag neertelt voor een volledige fles van dat brouwsel in een horecazaak of drankenhandel.

't Is juist in het belang van de consument dat hij op ZBF aan een klein prijsje zijn eigen gedacht van het product kan maken, zodat hij er later ofwel geld aan uitgeeft als hij het goed vond, of het links kan laten liggen als hij het niet goed vond.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Gunther
Vaste klant
Vaste klant


Geregistreerd op: 5-10-2008
Berichten: 183
Woonplaats: Scherpenheuvel

BerichtGeplaatst: Wo Mei 07, 2014 7:00 am    Onderwerp: Reageer met quote

En niet te vergeten dat Zythos werkt met kosteloze medewerkers, daarvan kan je niet verwachten ze alles prefect doen. Iedereen doet zijn best !
_________________
RED VERY DIEST
DIEST HEEFT EEN RIJKE BROUWERIJ GESCHIEDENIS ACHTER DE RUG !!!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail
Kevin
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 11-4-2003
Berichten: 335

BerichtGeplaatst: Wo Mei 07, 2014 9:21 pm    Onderwerp: Reageer met quote

fabes fabel schreef:
Als die bieradviseurs op het middeneiland geen of onvoldoende informatie hebben over wat de brouwers/bierfirma's aanbieden, hoe kunnen ze hun taak als adviseur dan kwaliteitsvol invullen?

ik weet niet of dit concept al meerdere jaren gehanteerd wordt, maar hier moet ik toch eens hard mee lachen/wenkbrauwen fronsen...

zythos, de vereniging die objectiviteit nastreeft, gaat daar zogezegde bierkenners in syntra-opleiding neerpoten in het midden van een bierfestival met een grote nationale uitstraling om advies te geven? Ik noem dat snobisme ten top. Ik heb de kennis van die mensen niet getest, een vriend van mij wel. op de vraag: wat is een lekker bruin bier, kreeg hij alle bieren boven 10,5% opgesomd. Kennis ten top!

bovendien vond ik dat heel het festival wel zo'n 'fancy'-sfeertje had. Tot in de wc's toe waren de bezoekers hoge woorden tegen elkaar aan het opwerpen om hun zogezegde kennis tentoon te spreiden. Dat er nauwelijks kennis ten gronde was, deerde niemand aangezien een paar hautaine woorden als smaakbeleving,prsence en mondgevoel genoeg waren om 'serieus' genomen te worden.

Ik volg Fabes Fabel ergens wel in voor een kwaliteitscontrole, maar dan wel een controle op de wildgroei van aantal bieren en bierfirma's op een festival. Kwaliteit boven kwantiteit. Ik kon me niet van de indruk ontdoen dat er enorm veel bierfirma's stonden (22% en misschien was dit op voorhand zo geregeld) om er gewoon te staan zonder dat ze een 'kwalitatief' bier hadden of iets wisten hoe hun bier in Lochristi of Halen gebrouwen werd.
Bovendien was er bij sommige brouwerijen een wildgroei van het aantal bieren. Brouwerij Sas uit Boezinge had maar liefst 22 bieren mee waarvan een aantal oudere bieren. Die oudere bieren is lokaas voor de buitenlandse bezoeker naar hun stand om zo veel mogelijk te verkopen, ongeacht de kwaliteit. Il faut le faire
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
't hofbrouwerke
Brouwer
Brouwer


Geregistreerd op: 26-8-2005
Berichten: 979
Woonplaats: Beerzel

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 8:12 am    Onderwerp: Reageer met quote

Kevin schreef:



Ik volg Fabes Fabel ergens wel in voor een kwaliteitscontrole, maar dan wel een controle op de wildgroei van aantal bieren en bierfirma's op een festival. Kwaliteit boven kwantiteit. Ik kon me niet van de indruk ontdoen dat er enorm veel bierfirma's stonden (22% en misschien was dit op voorhand zo geregeld) om er gewoon te staan zonder dat ze een 'kwalitatief' bier hadden of iets wisten hoe hun bier in Lochristi of Halen gebrouwen werd.
Bovendien was er bij sommige brouwerijen een wildgroei van het aantal bieren. Brouwerij Sas uit Boezinge had maar liefst 22 bieren mee waarvan een aantal oudere bieren. Die oudere bieren is lokaas voor de buitenlandse bezoeker naar hun stand om zo veel mogelijk te verkopen, ongeacht de kwaliteit. Il faut le faire


Kevin,


als we niet met een nieuw bier komen , dan zien we geen kat ........
dus die wildgroei van nieuwe bieren waar jij het over hebt werken jullie zelf in de hand. Aan de andere kant bekritiseer je dan het feit dat ze teveel bieren bij hebben ....tja

En wat betreft het middeneiland met de zythologen, dat vind ik een lovenswaardig initiatief. zoals je zelf zegt, een overaanbod op zythos, awel voor de niet zo fanatieke bierliefhebbers/kenners is dit de ideale plaats om zich te orienteren. Dat was het 2 e jaar dat ze dit deden. het eerste jaar stond het bervrouwd met ons Sophie.
Dit jaar stonden ze met een 6 tal man dacht ik, laat dit maar groeien, ik heb er veel over de vloer gehad die hun proeven lieten leiden door deze eilandbewoners, en er noch vol lof over waren ook.( het waren wel vooral buitenlandsche gasten)
_________________
lekker h ...... een artisanaal gebrouwen en professioneel gerijpt biertje
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Mark
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 7-12-2006
Berichten: 2141
Woonplaats: Rillaar

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 8:15 am    Onderwerp: Reageer met quote

Kevin schreef:
ik weet niet of dit concept al meerdere jaren gehanteerd wordt, maar hier moet ik toch eens hard mee lachen/wenkbrauwen fronsen...

zythos, de vereniging die objectiviteit nastreeft, gaat daar zogezegde bierkenners in syntra-opleiding neerpoten in het midden van een bierfestival met een grote nationale uitstraling om advies te geven? Ik noem dat snobisme ten top. Ik heb de kennis van die mensen niet getest, een vriend van mij wel. op de vraag: wat is een lekker bruin bier, kreeg hij alle bieren boven 10,5% opgesomd. Kennis ten top!

bovendien vond ik dat heel het festival wel zo'n 'fancy'-sfeertje had. Tot in de wc's toe waren de bezoekers hoge woorden tegen elkaar aan het opwerpen om hun zogezegde kennis tentoon te spreiden. Dat er nauwelijks kennis ten gronde was, deerde niemand aangezien een paar hautaine woorden als smaakbeleving,prsence en mondgevoel genoeg waren om 'serieus' genomen te worden.

Ik volg Fabes Fabel ergens wel in voor een kwaliteitscontrole, maar dan wel een controle op de wildgroei van aantal bieren en bierfirma's op een festival. Kwaliteit boven kwantiteit. Ik kon me niet van de indruk ontdoen dat er enorm veel bierfirma's stonden (22% en misschien was dit op voorhand zo geregeld) om er gewoon te staan zonder dat ze een 'kwalitatief' bier hadden of iets wisten hoe hun bier in Lochristi of Halen gebrouwen werd.
Bovendien was er bij sommige brouwerijen een wildgroei van het aantal bieren. Brouwerij Sas uit Boezinge had maar liefst 22 bieren mee waarvan een aantal oudere bieren. Die oudere bieren is lokaas voor de buitenlandse bezoeker naar hun stand om zo veel mogelijk te verkopen, ongeacht de kwaliteit. Il faut le faire

Tja, verschillende opmerkingen.
Misschien stonden er op een gegeven moment Syntra-studenten-in-opleiding bij de bieradviseurs, maar je kan ook moeilijk verwachten dat iedereen zich daar voor de volle twee dagen kan beschikbaar houden. Soms moeten ze misschien ook even naar de WC, of iets gaan eten. Andere bieradviseurs waren onder andere Erik Vandeperre (eerste voorzitter van Zythos), Hans Meijvis (redacteur bij De Zytholoog), Sofie Vanrafelghem (Vrouwen en Bier),... Die mensen zou ik niet zomaar denigrerend "zogezegde bierkenners in syntra-opleiding" noemen. Dt vind ik wat snobistisch.

Verder zie ik persoonlijk weinig verschil tussen iemand die zogezegde hautaine woorden als "smaakbeleving" laat vallen om te doen of hij er iets van weet, maar weinig kennis heeft; en iemand die bij de bieradviseurs naar smaakbeleving gaat informeren rond een "lekker bruin bier". Is er dan zoiets als een typische bruine smaak? Is dat dan een zurig-zoete oud bruin, een neutraler instap-abdijbier, een hoppige black IPA, een gerookte porter, een gebrande stout, een alcoholische RIS, een moutig-zoete scotch?

Dat er wat biersnobisme is en mensen hoge woorden laten vallen om indruk te maken, is natuurlijk wel waar. Gelukkig valt dat op het ZBF nogal mee, zeker in vergelijking met eerder gespecialiseerde bierfestivals die specifiek op beergeeks gericht zijn, en waar soms een Hollywoodsfeer hangt van mensen die pers willen gezien worden in de aanwezigheid van de bekende brouwer X of Y of bierreporter Z. Wink
De enige festivals waar je niet dat snobisme zal hebben, zijn festivals la Octoberfest waar proefbeleving geen rol speelt en volume primeert.

Wat het grote aanbod aan bier betreft, daar deel ik de misschien mening wel. Het is nogal veel. Maar nogmaals: als brouwerijen willen dat bierfirma's geweerd worden, dan is er een eenvoudige oplossing: schrijf gewoon in. Er staan momenteel 157 brouwerijen op de lijst (met nog enkele nieuwe in de pijplijn), genoeg om heel het ZBF mee op te vullen.


Laatst aangepast door Mark op Do Mei 08, 2014 8:16 am, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Gunther
Vaste klant
Vaste klant


Geregistreerd op: 5-10-2008
Berichten: 183
Woonplaats: Scherpenheuvel

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 11:40 am    Onderwerp: Reageer met quote

Wat het grote aanbod aan bier betreft, daar deel ik de misschien mening wel. Het is nogal veel. Maar nogmaals: als brouwerijen willen dat bierfirma's geweerd worden, dan is er een eenvoudige oplossing: schrijf gewoon in. Er staan momenteel 158 brouwerijen en geuzestekers op de lijst (met nog enkele nieuwe in de pijplijn


Ik vind het vrij discrimineerend van een bierfirma te willen ontzien, ruikt een beetje naar apartheid toch wel even mee oppassen. Ik ben blank en jij zwart dus de zwarte mag er niet in. Ja vol is vol maar toch !!!
_________________
RED VERY DIEST
DIEST HEEFT EEN RIJKE BROUWERIJ GESCHIEDENIS ACHTER DE RUG !!!!


Laatst aangepast door Gunther op Do Mei 08, 2014 11:45 am, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail
Mark
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 7-12-2006
Berichten: 2141
Woonplaats: Rillaar

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 11:42 am    Onderwerp: Reageer met quote

Dat zeg ik niet, dat is de commentaar van sommige brouwerijen op het ZBF.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Gunther
Vaste klant
Vaste klant


Geregistreerd op: 5-10-2008
Berichten: 183
Woonplaats: Scherpenheuvel

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 11:44 am    Onderwerp: Reageer met quote

Op voorhand moest je een stijl invullen in welke stijl je bier zo vallen, spijtig genoeg was die lijst onvolledig of stonden er nog fouten in het boekje of op de zbf website. Laat de brouwer terug zelf de stijl invullen, op ratebeer is dat ook de eerste die je bier daar ingeeft bepaald de stijl en als brouwer ken je toch zelf wel welke stijl je gebrouwen hebt.
_________________
RED VERY DIEST
DIEST HEEFT EEN RIJKE BROUWERIJ GESCHIEDENIS ACHTER DE RUG !!!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail
Gunther
Vaste klant
Vaste klant


Geregistreerd op: 5-10-2008
Berichten: 183
Woonplaats: Scherpenheuvel

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 11:51 am    Onderwerp: Reageer met quote

't hofbrouwerke schreef:
Kevin schreef:



Ik volg Fabes Fabel ergens wel in voor een kwaliteitscontrole, maar dan wel een controle op de wildgroei van aantal bieren en bierfirma's op een festival. Kwaliteit boven kwantiteit. Ik kon me niet van de indruk ontdoen dat er enorm veel bierfirma's stonden (22% en misschien was dit op voorhand zo geregeld) om er gewoon te staan zonder dat ze een 'kwalitatief' bier hadden of iets wisten hoe hun bier in Lochristi of Halen gebrouwen werd.
Bovendien was er bij sommige brouwerijen een wildgroei van het aantal bieren. Brouwerij Sas uit Boezinge had maar liefst 22 bieren mee waarvan een aantal oudere bieren. Die oudere bieren is lokaas voor de buitenlandse bezoeker naar hun stand om zo veel mogelijk te verkopen, ongeacht de kwaliteit. Il faut le faire


Kevin,


als we niet met een nieuw bier komen , dan zien we geen kat ........
dus die wildgroei van nieuwe bieren waar jij het over hebt werken jullie zelf in de hand. Aan de andere kant bekritiseer je dan het feit dat ze teveel bieren bij hebben ....tja

En wat betreft het middeneiland met de zythologen, dat vind ik een lovenswaardig initiatief. zoals je zelf zegt, een overaanbod op zythos, awel voor de niet zo fanatieke bierliefhebbers/kenners is dit de ideale plaats om zich te orienteren. Dat was het 2 e jaar dat ze dit deden. het eerste jaar stond het bervrouwd met ons Sophie.
Dit jaar stonden ze met een 6 tal man dacht ik, laat dit maar groeien, ik heb er veel over de vloer gehad die hun proeven lieten leiden door deze eilandbewoners, en er noch vol lof over waren ook.( het waren wel vooral buitenlandsche gasten)


De beergeek gaat steeds opzoek naar nieuwe bieren en ja heb je niets nieuws bij krijg je gewoon weg geen jeton bij elkaar geraapt.

Nieuwe bezems vegen altijd goed.
_________________
RED VERY DIEST
DIEST HEEFT EEN RIJKE BROUWERIJ GESCHIEDENIS ACHTER DE RUG !!!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail
Jimbo
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 8-4-2003
Berichten: 467

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 12:50 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Kevin schreef:
Ik heb de kennis van [de bieradviseurs] niet getest, een vriend van mij wel. op de vraag: wat is een lekker bruin bier, kreeg hij alle bieren boven 10,5% opgesomd. Kennis ten top!
Hoe flauw. Ik reken er dan ook op dat voornoemde vriend:

a) volgend jaar thuisblijft, of
b) zich volgend jaar 22h ter beschikking houdt om deze aanfluiting recht te zetten. Dan kunnen die wannabes in opleiding gewoon een biertje gaan drinken, wat ze ongetwijfeld ook liever zouden hebben gedaan

Hierbij ga ik ervanuit dat hij wl naam n smaakprofiel van 500 bieren kan memoriseren.

Jimbo
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
glenn c
Brouwer
Brouwer


Geregistreerd op: 21-2-2006
Berichten: 1718
Woonplaats: Merelbeke

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 2:32 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Toch een klein woordje uitleg bij een aantal bemerkingen.
Het klopt dat het eerste vat Wild West (getapt op zaterdag en bij aanvang op zondag) niet meteen topkwaliteit was. Het tweede vat daarentegen was wel ok. Op zich vreemd, daar beide vaten afgevuld werden van hetzelfde houten vat. Misschien iets fout gelopen bij afvulling, misschien was het eerste vat het allerlaatste dat we afvulden van het houten vat (meer dode gistcellen), wie zal het zeggen. We hadden het beter afgekoppeld, maar goed, dat hebben we niet gedaan, ik heb dan ook geen probleem met de terechte kritieken.
Alle bieren die we mee hadden waren op vat. Misschien hoort hier enige duiding bij. De houtgerijpte bieren zijn altijd single barrel bieren (lees: we vullen n houten vat af op verschillende keykegs of Dolium, die we daarna tappen op bierfestivals in binnen- en vooral buitenland). Het is niet onwaarschijnlijk dat dit a) al eens afwijkt van de flesversie (altijd blend van verschillende vaten) en b) al eens afwijkt van wat je het jaar ervoor proefde (ander type vat, bij toeval andere soort eik)
Omdat we soms maar over n of twee vaten van een bepaald bier beschikken (bv Malaga Red, Pur Sang) beslissen we soms om deze volledig op kegs af te vullen en dus niet op fles. Ook hier geldt het argument van "leuk voor bierfestivals waar men altijd iets nieuws van ons verwacht", maar krijg je al eens de perceptie dat we een bier een andere naam geven om het toch maar verkocht te krijgen. Wie ons kent weet beter.
Feit is dat we een leuke tijd gehad hebben, dat het aantal jetons toch aantoont dat heel wat bierliefhebbers een leuke tijd hadden met het drinken van onze bieren, dat er ongetwijfeld bierliefhebbers waren die bieren van ons twee standen verder in de pompsteen hebben gegoten, dat we blij waren dat we op heel wat vrijwilligers in onze stand konden rekenen (en nee, niet iedereen was even goed op de hoogte, dat heb je als je een stand deelt en elk zijn vrijwilligers mee neemt, ook ik ben niet 100% op de hoogte van alle Struise brouwsels), dat deze vrijwilligers een heel leuke tijd gehad hebben en dat de organisatie puik was.
Zijn er werkpunten? Natuurlijk, maar ik hou het liever een beetje positief en hou het dus bij onze eigen werkpunten Wink. Ik zou zeggen tot volgend jaar, maar da's nog een beetje voorbarig. We hebben besloten om enerzijds nog eens onze schouders onder een nieuwe editie van ACBF te zetten en anderzijds het aantal festivals waar we aan deelnemen in 2015 nog in te krimpen. Nu ja, je weet hoe dat gaat met voornemens, we zien het wel als het zover is.
_________________
Alvinne Craft Beer Festival - 6 & 7 maart 2015
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Mark
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 7-12-2006
Berichten: 2141
Woonplaats: Rillaar

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 3:26 pm    Onderwerp: Reageer met quote

glenn c schreef:
We hebben besloten om enerzijds nog eens onze schouders onder een nieuwe editie van ACBF te zetten.

Dan is 't misschien tijd om je signature eens aan te passen Glenn, daar staat de datum van 2012 nog op... Razz
En er staat ook "fetsival" in plaats van "festival", maar bon... Cool
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
fabes fabel
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 30-5-2008
Berichten: 885
Woonplaats: Diest

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 4:41 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Tussentijdse evaluatie, gekoppeld aan bijsturing kan de argeloze consument beschermen aan het kopen van zure, genfecteerde brol nadat verschillende "proevers" dit gemeld hebben aan de bieradviseurs. Of gaan die niet op kwaliteitscontrole tijdens het gebeuren?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail
glenn c
Brouwer
Brouwer


Geregistreerd op: 21-2-2006
Berichten: 1718
Woonplaats: Merelbeke

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 4:53 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Mark schreef:
glenn c schreef:
We hebben besloten om enerzijds nog eens onze schouders onder een nieuwe editie van ACBF te zetten.

Dan is 't misschien tijd om je signature eens aan te passen Glenn, daar staat de datum van 2012 nog op... Razz
En er staat ook "fetsival" in plaats van "festival", maar bon... Cool


Zo beter Mark? Very Happy
_________________
Alvinne Craft Beer Festival - 6 & 7 maart 2015
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
ambibrew
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 2-8-2006
Berichten: 816

BerichtGeplaatst: Do Mei 08, 2014 7:10 pm    Onderwerp: Reageer met quote

glenn c schreef:
Toch een klein woordje uitleg bij een aantal bemerkingen.
Het klopt dat het eerste vat Wild West (getapt op zaterdag en bij aanvang op zondag) niet meteen topkwaliteit was. Het tweede vat daarentegen was wel ok
...
We hadden het beter afgekoppeld, maar goed, dat hebben we niet gedaan, ik heb dan ook geen probleem met de terechte kritieken.



respect ... voor je eerlijk antwoord!

Wat veel andere kritieken betreft:
- Doen de vrijwilligers geen goed werk? Een tip, word lid van een lokale Zythosvereniging en geef je op als vrijwilliger!
- Is er teveel aanbod aan bieren? Bekijk de lijst op voorhand goed en informeer je. Of nog: ga naar Colruyt, daar valt het bieraanbod wel te overzien.
_________________
Ambibrew vzw steunt het ambachtelijk brouwen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage AIM Naam
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> ZBF-News Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
Pagina 5 van 6

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme zythos created by Masterkaaischuimer.

Home Contact

© Zythos VZW All Rights Reserved

Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe