Home   Contact Us
 Biercafé   FAQ   Zoeken   Gebruikerslijst   Registreer   Profiel   Log in om je priv berichten te bekijken   Inloggen 
HET  discussiecafé  over  Belgisch  Bier  op  het  internet
*Het zythos bestuur is geen verpersoonlijking van de inhoud van dit forum

Kritiek - verschil uitnodiging brouwers en bierfirma's ZBF
Ga naar Pagina 1, 2  Volgende
 
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> ZBF-News
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
glenn c
Brouwer
Brouwer


Geregistreerd op: 21-2-2006
Berichten: 1718
Woonplaats: Merelbeke

BerichtGeplaatst: Wo Jan 24, 2007 9:06 pm    Onderwerp: Kritiek - verschil uitnodiging brouwers en bierfirma's ZBF Reageer met quote

NIEUW TOPIC OM VERDER TE DISCUSSIEREN OVER DE SPLITSING TUSSEN BROUWERIJEN EN BIERFIRMA'S IVM UITNODIGINGEN OP HET ZBF

Dit topic is gemaakt omdat het andere over het updaten van de lijst uit de hand aan het lopen was. Mogelijk word er nog verwezen naar informatie uit dat topic hier!

origineel topic:
http://www.zythos.be/forum/viewtopic.php?t=1126

mvg
masterkaaischuimer
Frank Vs
-----------------------------------------------------------------Tja Filip, de organisator heeft altijd gelijk zeker. Natuurlijk kan je dit als discriminatie zien, maar Zythos heeft op vraag van heel wat mensen (oa heel wat brouwers, euh, sorry, brouwerijen Cool !) een onderscheid proberen te maken tussen brouwerij en andere. Er zit een zekere logica in, vanuit hun standpunt dan, dat men brouwerijen als eerste laat kiezen. 'k Moet een beetje opletten, maar met alle respect, in veel gevallen zijn een brouwerij en een bierfirma twee totaal verschillende economische entiteiten (ok, de Struise, De Ranke vroeger, 't Alternatief en allicht nog een paar andere vormen een zeldzame uitzondering hierop). De ene heeft niet meer of minder miserie dan de andere hoor, 't is gewoon anders. Met Hildegard en Bas als zeer goede vrienden zien we dat het gras echt niet groener is aan de andere kant.
We kunnen hier blijven over palaveren, maar of je legt je er bij neer, of je gaat met je grieven naar het festivalteam, de raad van beheer, ... En om nog even met beeldspraak te eindigen, als men morgen op de bus geen vreemdeling meer toelaat, dan laat ik hem gewoon voorbijrijden Wink

Glenn c
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
March
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 10-3-2003
Berichten: 2827
Woonplaats: Nieuwmoer

BerichtGeplaatst: Wo Jan 24, 2007 9:33 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Struise Witte schreef:
Struise Witte schreef:
Er zijn denk ik 126 brouwerijen in Belgi. Er zijn 57 standplaatsen op het Zythos Bier Festival. Stel dat 57 brouwerijen op tijd hadden geantwoord om mee te dingen binnen de periode van dertig dagen. Welk antwoord zouden bierfirma's zoals Struise, Oud Beersel en ik noem maar op hebben gekregen?


March schreef:
Een kort en duidelijk antwoord op je vraag: "Dat er geen plaats meer is"De "strategie" van het ZBF is gewoon zo.


Struise Witte schreef:
Van strategie gesproken, weinig sprake dus van Belgisch bier promoten, eerder discriminatorisch als je het mij vraagt.
.


Ik treed Joris bij: zolang het probleem zich niet stelt hoef je er ook niet wakker van te liggen of over door te bomen. Er is plaats, je kan er bij.

March schreef:
Die boerderij doet me trouwens aan iets denken: heb je een boerderij als je koeien van iemand anders op die zijn erf gaat melken ? Wankele vergelijking misschien, maar het onderstreept wel mijn punt, en dat van Zythos.


Struise Witte schreef:
Inderdaad een wankele vergelijking en ik ga toevallig een streep halen door je punt. Phil en ik hebben een boerderij, De Noordhoek. Wij hebben er struisvogels lopen, een paar koeien en een handvol schapen. De struisvogels en schapen leveren ons geen problemen op, toevallig moeten die koeien wel twee keer per dag gemolken worden. Wel, dit wordt gedaan bij de buur die een melkerij heeft, ik heb er de tijd niet voor, ik ben teveel bezig met het brouw gebeuren. Onze boerderij heeft alle erkenningsnummers en wordt dusdanig ook door alle instanties als boerderij erkend. Wat de melkerij betreft, naar een frans idee, cooperatie heet dit. Onze koeien merken er niks van en zijn tevreden. Mijn buur is ook tevreden, hij verdiend een centje bij en hij weet dat ik hem nooit concurrentie zal aandoen, door een identieke installatie te plaatsen op 100 meter van zijn deur. En ja, er is op dit vlak geen instantie met of zonder discriminatorische strategien die me er om de haverklap aan herinnerd dat ik geen melkerij heb!


Die koeien en consoorten zijn van julllie?
Dan heb je inderdaad een boerderij.
Maar geen melkerij. Twisted Evil

Pas maar op dat Objectieve MelkProevers dat niet te weten komen !

Gunter

PS: Te veel zever aan de toog vandaag. Ik ga slapen.
_________________
Zythos-biercafébaas ~ gene zever aan den toog!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Dijleschuimer
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 8-10-2004
Berichten: 470
Woonplaats: Leuven

BerichtGeplaatst: Do Jan 25, 2007 9:02 am    Onderwerp: Reageer met quote

Ben een dag niet op 't forum geweest, daarom nog geen antwoord van iemand van het festivalteam.

Dus om op de vraag van Urbain te antwoorden : inderdaad als er voldoende inschrijvingen komen van brouwers om alle standen te bemannen, is er geen plaats meer voor bierfirma's.

Duidelijk genoeg als antwoord?

Zoals geweten is, worden de brouwerijen n maand vroeger aangeschreven dan de bierfirma's en hebben dus een "oneerlijke" voorsprong. Maar wat blijkbaar de meesten (op dit forum) niet weten is dat deze situatie (dat de bierfirma's later hun brief ontvangen dan de brouwerijen) op vraag van de BROUWERS en dus niets te maken heeft met standpunt van Zythos etc.
Een aantal brouwers (en ik ga geen namen noemen, wie zich aangesproken voelt zal wel weten wie ik bedoel) vindt (vond) dat het op een bierfestival zoals "de 24-uur" en "ZBF" het niet paste dat er ook bierfirma's aanwezig zijn (waren). We (het festivalteam) heeft hun verzuchtingen opgelost door de bal in hun kamp te leggen : als er voldoende brouwers inschrijven en alle standen volzetten, is er geen plaats meer over voor de bierfirma's. Hier konden de brouwers mee leven. Wat blijkt nu in de praktijk: er schrijven niet voldoende brouwers zich TIJDIG in om de zaal vol te krijgen en daardoor zullen er (en persoonlijk zet ik hier GELUKKIG) altijd wel plaatsen vrij zijn voor de bierfirma's.

Even deze verduidelijking waarvan ik vond dat het nodig was dat iedereen op dit forum ervan op de hoogte is. Waarschijnlijk ga ik hiermee weer een heleboel reacties uitlokken. Ik heb echter voor mezelf uitgemaakt van hier niet meer op te antwoorden.

Luc
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Struise Witte
Gast

BerichtGeplaatst: Do Jan 25, 2007 1:40 pm    Onderwerp: Reageer met quote

biertherapeut schreef:
Dus om op de vraag van Urbain te antwoorden : inderdaad als er voldoende inschrijvingen komen van brouwers om alle standen te bemannen, is er geen plaats meer voor bierfirma's.

Duidelijk genoeg als antwoord?

Luc


Dag Luc, ik moet toegeven dat het antwoord meer dan duidelijk is voor mij en waarvoor dank uiteraard.

Dit analyserend, heb ik de indruk dat Zythos destijds is ingegaan op de verzuchtingen van een minoritaire groep brouwers of beter gezegd een paar enkelingen en waar de overgrote meerderheid niet achter staat. Zou mijn analyse verkeerd zijn dan waren er nu inderdaad massaal veel meer inschrijvingen van brouwerijen en uiteraard geen plaats meer voor bierfirma's.

Een tweede argument die ik zou kunnen gebruiken waardoor de overgote meerderheid hier niet achterstaat is volgende achterliggende gedachte.

Een brouwerij gaat publiekelijk zomaar nooit een drol leggen in de kom waaruit hij drinkt. Wat ik daarmee bedoel is dat vele brouwerijen heel tevreden zijn met de maandelijkse afnames die dergelijke opdrachtgevers bewerkstelligen. Velen knopen er zelfs de eindjes mee aan elkaar en of dragen bij tot de expantie van hun zaak, sommige kleine brouwerijkes maken er zelfs een sport van.

Enerzijds moet ik dus mijn scherpe conclusies van gisteren enigszins bijsturen. Er is dus een gedeelde verantwoordelijkheid in deze discriminatoire toestand, de grote brouwers verenigingen hebben hier duidelijk niks mee te maken. Corrigeer me als ik verkeerd ben.

Urbain
Naar boven
Trappist
GEBAND.
GEBAND.


Geregistreerd op: 25-3-2003
Berichten: 391

BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2007 1:21 pm    Onderwerp: Reageer met quote

biertherapeut schreef:

Dus om op de vraag van Urbain te antwoorden : inderdaad als er voldoende inschrijvingen komen van brouwers om alle standen te bemannen, is er geen plaats meer voor bierfirma's.
Duidelijk genoeg als antwoord?
Zoals geweten is, worden de brouwerijen n maand vroeger aangeschreven dan de bierfirma's en hebben dus een "oneerlijke" voorsprong. Maar wat blijkbaar de meesten (op dit forum) niet weten is dat deze situatie (dat de bierfirma's later hun brief ontvangen dan de brouwerijen) op vraag van de BROUWERS en dus niets te maken heeft met standpunt van Zythos etc.

Je reinste discriminatie Luc !!!
En dit voor een OBJECTIEVE organisatie als Zythos.
Hoe is het mogelijk dat een consumentenvereniging als Zythos zich laat "manipuleren" door de brouwers/brouwerijen ???
Dit is totaal ONOBJECTIEF en ruikt zelfs naar enige vorm van favoritisme tov brouwerijen ten nadele van bierfirma's.
Waarom is een bierfirma MINDERWAARDIG dan een brouwerij ??????
Het tegendeel is nochtans bewezen met unieke bierfirma's als daar zijn Het Alternatief, Struise Brouwers, De leyerth, Buitenlust, Guldenboot, etc... die topkwaliteit aan het daglicht stellen. Kijk maar naar de eerste plaats van Tsjeeses op het Kerstbierfestival te Essen laatstslede. Deze afschuwelijke discriminatie is alweer een onderdeel waarvan ik weeral een degout krijg van Zythos.
Het is duidelijk dat Zythos helemaal niet objectief bezig is. Anders zouden bierfirma's en brouwerijen op een gelijke voet behandeld worden.
Verfoeilijk....... thumbsdown
Nogmaals: Waarom is een bierfirma MINDERWAARDIG aan een brouwerij ??????


Laatst aangepast door Trappist op Vr Jan 26, 2007 10:37 pm, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail
Masterkaaischuimer
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 24-12-2005
Berichten: 187
Woonplaats: Temse

BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2007 2:00 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Zeer interessant argument Trappist, ik ben het volledig met je akkoord eigenlijk. Misschien moet dit maar eens op de agenda komen op de zythos raad van morgen?

edit: er kan natuurlijk ook voorzichtig over gediscussieerd worden hier op het forum. Er zijn zeker en vast ook interessante weerwoorden.


Laatst aangepast door Masterkaaischuimer op Vr Jan 26, 2007 6:40 pm, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
glenn c
Brouwer
Brouwer


Geregistreerd op: 21-2-2006
Berichten: 1718
Woonplaats: Merelbeke

BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2007 3:09 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Ik wil eerst en vooral duidelijk stellen dat het me echt niet uitmaakt of de brouwers al dan niet het voordeel krijgen van voorinschrijving.

Maar aangezien het stil blijft bij deze die hier ooit voor geijverd hebben (of ze zitten niet op het forum), wil ik wel even verduidelijken waarom VOLGENS MIJ een aantal brouwers ooit die vraag hebben gesteld (we waren daar voor alle duidelijkheid NIET bij).
Op gevaar van leven, here we go. Voor een aantal brouwers is het een doorn in het oog dat bierfirma's op gelijke voet met hen worden behandeld. Ze vinden dat ze, omdat ze een eigen brouwerij hebben, niet met dezelfde middelen op eenzelfde manier kunnen werken. Wanneer de bierfirma zijn bier verkoopt zit de brouwer te bottelen, te brouwen, ... terwijl zijn bier natuurlijk ook nog moet verkocht geraken. Het feit dat de brouwer het risico neemt om een brouwerij op te starten, verder te zetten, ... het feit dat je zonder een brouwerij gewoonweg geen bierfirma hebt, het feit dat tussen vooral de kleine brouwer (die niet overal te lande gekend is, Duvel Leffe en consoorten hebben hier geen last van) en de bierfirma door veel consumenten geen onderscheid gemaakt wordt, het zorgt allemaal voor een gevoel van weinig respect voor de geleverde inspanningen, voor het werk en de moed die het vergt om vandaag de dag bier te brouwen. De brouwer wil dat ergens beloond zien, de kans op voorinschrijving is zo een vorm van beloning.

Ik hoop dat ik het een beetje gezegd heb zoals de betrokken brouwerijen het aanvoelen. 'k Zou natuurlijk beter moeten weten dan in anderen hun naam te spreken, maar all, ik zie wel wat op me afkomt.

Je ziet, afhankelijk vanuit welk standpunt je deze zaak bekijkt kan het discriminatie zijn alsook beloning.

Het is geenszins zo dat bierfirma's minderwaardig zijn, hun bieren nog veel minder zelfs!!!

En zo heb ik mijn eigen opgelegde stilte omtrent dit onderwerp doorbroken, aiaiai, ik ga hier nog spijt van krijgen.

BTW, ik vind ook dat Zythos iets meer respect verdient. Als je echt dingen wil veranderen, dan kan je beter toetreden en actief proberen verandering te brengen.

Glenn c
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
gerten
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 11-5-2003
Berichten: 903

BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2007 3:42 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Het ZBF is de opvolger van de 24uren van OBP en dat had-en heeft-tot doel de kleine brouwerijen ook een stem te geven en/of hun bieren te laten kennismaken met het grote publiek, omdat ze bijvoorbeeld niet de reklamebudgetten hebben zoals de groten.
Het is, mijns inziens, dan ook niet meer dan normaal dat de kleine brouwerijen een zeker voordeel of noem het voor mijn part voorrecht krijgen bij de toewijzing van de standen.
Dat heeft dus niets te maken met minderwaardigheid, wel met onderscheid, want wat lezen we in het bericht van johan b. uit A. ivm de kotk-actie: Voor het goede doel is er GEEN onderscheid tussen brouwers en bierfirmas. Samen gaan we ervoor !!!
Anders dus wel...
Gerten
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Mark
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 7-12-2006
Berichten: 2141
Woonplaats: Rillaar

BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2007 3:52 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Ik kan me (bijna) volledig vinden in Glenn's post, en ik zou het interessant vinden om te horen wat de andere brouwers op dit forum erover denken.
Inderdaad: de kleine artisanale brouwer heeft over het algemeen mr werk dan de bierfirma, die zich hoofdzakelijk op de verkoop kan richten. Ik zeg "over het algemeen", want JA er zijn bierfirma's die zelf gaan brouwen op andermans installatie (om diverse redenen, kan niet anders, wil niet anders,... en elke persoonlijke reden zal wellicht goed gegrond zijn), JA er zijn bierfirma's die zelf de proefbrouwels op punt stellen en de grote hoeveelheden uitbesteden, maar ook: JA er zijn bierfirma's die gewoon hun bier bij de brouwer bestellen.
HOE kan er gekontroleerd worden welke bierfirma wt doet? Het is blijkbaar al moeilijk genoeg om het eens te geraken over welke BROUWERIJ nu uiteindelijk nog zelf brouwt of niet (zie diskussie Old Bailey). De een zegt van wel, de ander zegt van niet. Hoe kan men daar tot objektieve kriteria komen?
Dus ik kan er volledig inkomen dat bepaalde brouwers een "voorsprong" eisen op bierfirma's, terwijl ik evengoed inzie dat SOMMIGE brouwers daar lekker van meeprofiteren, en dat SOMMIGE bierfirma's daardoor benadeeld worden.
Jammer, maar wt is het alternatief? Bierfirma's op dezelfde hoogte plaatsen als de brouwers en daarmee profiterende bierfirma's die enkel bier bestellen eveneens opwaarderen, en "pompen-of-verzuipende" kleine brouwers hun voorsprong uit handen nemen?
Hoe je het ook draait of keert: er zullen altijd mensen door gepenaliseerd worden (nu is het de eerlijke, hardwerkende bierfirma; in het andere geval de eerlijke, hardwerkende brouwerij) en mensen die ervan profiteren (nu is het de obscure brouwerij; in het andere geval de niet-brouwende bierfirma).
Dat is mijn idee hierover, een oplossing heb ik ook niet.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Dijleschuimer
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 8-10-2004
Berichten: 470
Woonplaats: Leuven

BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2007 4:00 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Had ook gezegd dat ik niet meer ging reageren, maar toch nog dit.

Discriminatie is niet iemand ter wille willen zijn, laat dat duidelijk zijn.

Discriminatie is wel dat er voor de consument een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen brouwerijen en bierfirma's door bvb de bierfirma's op ZBF een ander kleur paneel boven hun stand te plaatsen of door hun badges een ander kleur te geven, zoals we ook voorgesteld kregen van bepaalde brouwers. Hier zijn we niet op in gegaan. Iedereen die inschrijft krijgt een even grootte stand, bierfirma's worden niet apart geplaatst, ...
Aparte badges voor bierfirma's doet mij trouwens denken aan de oorlog 40-45, toen kreeg een bepaald volk ook badges opgenaait. Dat is pas discriminatie.

Nu als dit de manier is waarop er gecommuniceerd wordt op dit forum (bepaalde mensen denken zich alles te mogen permiteren, bij het minste bericht of woordje dat hun niet aanstaat wordt er moord en brand geschreeuwd) hoeft het voor mij niet meer.
Meer zelfs, na het komende ZBF festival zal er alweer een vrijwilliger minder zijn die zich 48 weken per jaar inzet voor de promotie van het Belgisch bier, de brouwers en de bierfirma's.

AMEN !
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Mark
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 7-12-2006
Berichten: 2141
Woonplaats: Rillaar

BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2007 4:33 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Hoog tijd dat er op het forum weer eens aan gezamelijke projekten wordt gewerkt, zoals de database, de ZBB-meeting of de bierproefkursus; in plaats van ruzie te maken in een groep mensen die allemaal hetzelfde doel hebben.
Biertherapeut heeft gelijk: meningen kunnen verschillen (dit is dan ook een forum), maar het zou leuk zijn als die op een beschaafde manier worden geuit, en op een manier dat een konstruktieve diskussie wordt gepromoot en nieuwe ideen naar voor kunnen worden gebracht, in plaats van zaken af te breken of stuk te maken.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Masterkaaischuimer
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 24-12-2005
Berichten: 187
Woonplaats: Temse

BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2007 4:40 pm    Onderwerp: Reageer met quote

biertherapeut schreef:
Nu als dit de manier is waarop er gecommuniceerd wordt op dit forum (bepaalde mensen denken zich alles te mogen permiteren, bij het minste bericht of woordje dat hun niet aanstaat wordt er moord en brand geschreeuwd) hoeft het voor mij niet meer.
Meer zelfs, na het komende ZBF festival zal er alweer een vrijwilliger minder zijn die zich 48 weken per jaar inzet voor de promotie van het Belgisch bier, de brouwers en de bierfirma's.

AMEN !
Laten we het rustig aan doen.

Kritiek zal er altijd zijn. En een forum dient om te discussieren, en dat kan niet zonder argumenten. Hoe eenzijdig die soms ook zijn. Het is aan de anderen om dan een gezond weerwoord te geven. En een goed wederwoord kan kritiek oplossen. Ik snap volledig de 2 kanten en waarom er deze keuze gemaakt is lijkt me hl duidelijk. Alleen zou het inderdaad vreemd zijn moesten er te vl echte brouwers reageren dat plots bepaalde bierfirma's met schitterende bieren geen plaats meer kijgen. We mogen ook niet vergeten dat er vl verschil zit in de bierfirma's. Sommigen helpen nog in het brouwen, anderen verkopen alleen maar. Het zal dan ook altijd zeer moeilijk blijven om voor iedereen goed te doen. Maar wat is dan correct, nog meer onderverdelingen, of geen onderverdelingen meer.

Het is zoals die discussie over de kleur paars, een beetje eindeloos ... alleen denk ik dat in dit geval het misschien beter is om het huidige systeem van jaar tot jaar af te wegen. De tijd brengt soms raad. En dat bierfirrma's en brouwers gelijk zijn voor kotk ... dat vind ik maar normaal. Een festivalorganisatie is niet echt vergelijkbaar met kotk. Je moet niet lang nadenken om te zien dat de belangen en intresses kompleet anders liggen dan.

En inderdaad mark, het is weer hoog tijd om aan het positieve te werken, igor, we moeten nog eens over die database spreken h.

En kunnen we nu terug ontopic komen, en het over de updates van de brouwerijlijst hebben? Eventueel moet er maar een nieuw topic geopend worden om hierover te discussieren.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Kerbesia
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 29-10-2005
Berichten: 265
Woonplaats: Sint-Niklaas

BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2007 6:11 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Na drie jaar niets dan lof en positieve schouderklopjes over hoe fantastisch het ZBF wel is, is het droevig te horen dat we compleet verkeerd bezig zijn.
Kritiek aanvaarden is n ding, en dat hebben we in het verleden al genoeg gedaan geloof me. Ik twijfel er niet aan dat we dat in de toekomst nog gaan doen, geen probleem, hierdoor zijn al heel wat goede ideen ontsproten. Maar de grond ingeboord worden door stuurlui die aan wal staan die zelfs geen medewerkersformulier ingevuld hebben om mee te komen helpen... die zelfs geen Zythoslid meer zijn, da's toch nog andere koek. Zeker als de aantijgingen eigenlijk helemaal geen steek houden.
Als we dan toch zo verkeerd bezig zijn zullen er nog wel festivalteamers ontmoedigd worden, vinden we misschien geen andere zotten die zich 48 weken per jaar willen bezighouden en is er binnen afzienbare tijd geen ZBF meer. Maar dat zal dan wel niet zo erg zijn zeker...

J.

Als woorden enkel het doel hebben te pijnigen kan stilte een hemelse klank zijn
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
glenn c
Brouwer
Brouwer


Geregistreerd op: 21-2-2006
Berichten: 1718
Woonplaats: Merelbeke

BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2007 6:22 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Ge zit in de laatste rechte lijn naar het ZBF, nu de moed ni laten zakken h gasten. Jullie zijn goed bezig, laat niemand je iets anders wijsmaken!

Glenn c
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
March
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 10-3-2003
Berichten: 2827
Woonplaats: Nieuwmoer

BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2007 7:43 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Beste discriminatieroeper(s).

Zythos erkend tenminste het bestaan van bierfirma's, en geeft ze de kans om op ZBF te staan om hun bieren te promoten. Voor hetzelfde kunnen we zeggen: "alleen mensen die zelf een brouwerij bezitten mogen komen", Dat is tenminste duidelijk voor de consument.

OBER discrimineert ook, want wij serveren de bieren van Nederlandse bierfirma's, maar alleen degene die in Belgi worden gebrouwen. Wij zetten in ons boekje trouwens alles volgens BROUWERIJ. In het tekststukje onder de titel vermelden we pas een eventuele bierfirma.

Bierpassie en Festival Grote Markt discrimineren nog meer, gezien de standgelden die gevraagd worden.

En geloof het of niet, maar zelfs het charmante en alom gewaardeerde Bruxellensis discrimineert. Want alleen brouwerijen die zij uitnodigen MOGEN er staan. En ze bepalen wie ze uitnodigen naar criteria die de organisatoren ZELF bepalen.

Ik heb zelf meer moeite met het feit dat Inbev en Alken-Maes even veel kans krijgt aan om ZBF deel te nemen dan bvb - insert kleine brouwerij of bierfirma naar keuze - maar ik ben dan ook een hardcore aanhanger van de actie "Inbev verliest"

Festivalteam, laat het verdorie niet aan uw hart komen. Ge weet dat de grootste roepers aan de kant staan. Ik moet toegeven, dan wordt ik ook pissig. Verdomme.
_________________
Zythos-biercafébaas ~ gene zever aan den toog!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> ZBF-News Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar Pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme zythos created by Masterkaaischuimer.

Home Contact

© Zythos VZW All Rights Reserved

Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe