Home   Contact Us
 Biercafé   FAQ   Zoeken   Gebruikerslijst   Registreer   Profiel   Log in om je priv berichten te bekijken   Inloggen 
HET  discussiecafé  over  Belgisch  Bier  op  het  internet
*Het zythos bestuur is geen verpersoonlijking van de inhoud van dit forum

Kipfilet met Maredsous-bier

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> Prikbord
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
joo
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 20-7-2004
Berichten: 795
Woonplaats: Laakdal-Veerle

BerichtGeplaatst: Ma Nov 07, 2011 3:06 pm    Onderwerp: Kipfilet met Maredsous-bier Reageer met quote

Nieuwsblad 07/11/2011 :

Quote:
Ingredinten nodig voor 4 personen:

4 kipfilets
Boter
1 flesje Maredsous
3 dl gevogelte fond
150 gr spekblokjes
200 gr zilveruitjes
250 gr champignons
1 eetlepel Luikse stroop
Peper
Zout
Bereiding:

Kruid de kippenfilets en bak ze in boter mooi bruin. Schuif in de oven en laat verder garen.
Smelt de sjalot in wat warme boter, giet het bier erbij en laat inkoken.
Voeg de gevogelte fond en de Luikse stroop toe, laat inkoken tot je een mooi gebonden saus hebt.
Kruid met peper en zout.
Bak de spekblokjes, de champignons en de uitjes, voeg ze bij de saus en laat even sudderen.
Dien de kipfilet op met saus en aardappelpuree.


_________________
Bierfestival in Laakdal :
zaterdag 12 Maart 2016 van 15.00 tot 24.00
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
March
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 10-3-2003
Berichten: 2827
Woonplaats: Nieuwmoer

BerichtGeplaatst: Ma Nov 07, 2011 4:01 pm    Onderwerp: Re: Kipfilet met Maredsous-bier Reageer met quote

joo schreef:
Nieuwsblad 07/11/2011 :

Quote:
Ingredinten nodig voor 4 personen:

4 kipfilets
Boter
1 flesje Maredsous
3 dl gevogelte fond
150 gr spekblokjes
200 gr zilveruitjes
250 gr champignons
1 eetlepel Luikse stroop
Peper
Zout
Bereiding:

Kruid de kippenfilets en bak ze in boter mooi bruin. Schuif in de oven en laat verder garen.
Smelt de sjalot (?) in wat warme boter, giet het bier erbij en laat inkoken.
Voeg de gevogelte fond en de Luikse stroop toe, laat inkoken tot je een mooi gebonden saus hebt.
Kruid met peper en zout.
Bak de spekblokjes, de champignons en de uitjes, voeg ze bij de saus en laat even sudderen.
Dien de kipfilet op met saus en aardappelpuree.


_________________
Zythos-biercafébaas ~ gene zever aan den toog!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
joo
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 20-7-2004
Berichten: 795
Woonplaats: Laakdal-Veerle

BerichtGeplaatst: Ma Nov 07, 2011 4:20 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Nieuwsblad 07/11/2011 : verbeterde versie

Quote:
Ingredinten nodig voor 4 personen:

4 kipfilets
Boter
1 flesje Maredsous
3 dl gevogelte fond
150 gr spekblokjes
200 gr zilveruitjes
250 gr champignons
1 eetlepel Luikse stroop
1 sjalot
Peper
Zout

Bereiding:

Kruid de kippenfilets en bak ze in boter mooi bruin. Schuif in de oven en laat verder garen.
Smelt de sjalot in wat warme boter, giet het bier erbij en laat inkoken.
Voeg de gevogelte fond en de Luikse stroop toe, laat inkoken tot je een mooi gebonden saus hebt.
Kruid met peper en zout.
Bak de spekblokjes, de champignons en de uitjes, voeg ze bij de saus en laat even sudderen.
Dien de kipfilet op met saus en aardappelpuree.

_________________
Bierfestival in Laakdal :
zaterdag 12 Maart 2016 van 15.00 tot 24.00
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Hans
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 23-11-2006
Berichten: 357

BerichtGeplaatst: Ma Nov 07, 2011 4:33 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Lekker! Maar even een kleine kritische kanttekening: het natuurlijk onzinnig dat er in zo'n recept een biermerk wordt aangegeven in plaats van de lezer een of meer geschikte bierstijlen aan te bevelen.

/H.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
Mark
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 7-12-2006
Berichten: 2141
Woonplaats: Rillaar

BerichtGeplaatst: Ma Nov 07, 2011 7:13 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Hans schreef:
Lekker! Maar even een kleine kritische kanttekening: het natuurlijk onzinnig dat er in zo'n recept een biermerk wordt aangegeven in plaats van de lezer een of meer geschikte bierstijlen aan te bevelen.

Vooral omdat het een recept is waarbij je het bier moet laten inkoken. Dan maakt het eigenlijk weinig uit welk bier je gebruikt (uitgezonderd uitgesproken smaken als geuze natuurlijk).
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
gerten
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 11-5-2003
Berichten: 903

BerichtGeplaatst: Ma Nov 07, 2011 8:12 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Trappist Sint Bernardus was inderdaad meer op zijn plaats geweest...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht
joo
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 20-7-2004
Berichten: 795
Woonplaats: Laakdal-Veerle

BerichtGeplaatst: Ma Nov 07, 2011 8:47 pm    Onderwerp: Reageer met quote

gerten schreef:
Trappist Sint Bernardus was inderdaad meer op zijn plaats geweest...


Very Happy
_________________
Bierfestival in Laakdal :
zaterdag 12 Maart 2016 van 15.00 tot 24.00
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> Prikbord Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme zythos created by Masterkaaischuimer.

Home Contact

© Zythos VZW All Rights Reserved

Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe