Home   Contact Us
 Biercafé   FAQ   Zoeken   Gebruikerslijst   Registreer   Profiel   Log in om je privé berichten te bekijken   Inloggen 
HET  discussiecafé  over  Belgisch  Bier  op  het  internet
*Het zythos bestuur is geen verpersoonlijking van de inhoud van dit forum

bier bij babbyborrel - dessertenbuffet

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> Prikbord
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
fibreflash



Geregistreerd op: 3-6-2015
Berichten: 4

BerichtGeplaatst: Za Jun 06, 2015 9:33 am    Onderwerp: bier bij babbyborrel - dessertenbuffet Reageer met quote

Vraag aan de beste bierkenners te lande

voor de komende babyborrel wil ik ipv die eeuwige cava bier en frisdrank geven. Want ik ben die cava en wijn toestanden op recepties meer dan beu, vooral als er geen gerstenat alternatief is.

We doen enkel een dessertenbuffet van taart tot ijscreme en snoepjes - dus niets zouts.
Welke bieren zou k mijn gasten aanbieden, zonder te overdrijven in het aanbod. Ik dacht aan 4-5 verschillende bieren.

Mijn voorstel zou zijn:
Geuze (evt 2soorten)
Kriek
Framboise

Wat denken jullie?
_________________
chimay-man en geuzenaar
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
March
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 10-3-2003
Berichten: 2810
Woonplaats: Nieuwmoer

BerichtGeplaatst: Zo Jun 07, 2015 11:35 am    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb op de babyborrel van onze jongste Saison Dupont en Lindemans Pêcheresse geschonken. Geen klachten gehad en genen ene die een pintje gevraagd heeft.
_________________
Zythos-biercafébaas ~ gene zever aan den toog!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Noctilucus
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 6-11-2010
Berichten: 297
Woonplaats: België

BerichtGeplaatst: Zo Jun 07, 2015 2:52 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Geuze is misschien wat riskant als het geen al te avontuurlijk publiek is...

Kriek en Framboise lijken me een goeie keuze; zo'n saison zoals March voorstelt ook, als prima alternatief voor cava of schuimwijn.

Bij chocoladedesserts zou je ofwel een milde stout/porter, ofwel een iets zoeter bruin bier kunnen voorstellen, daar heb ik al goeie ervaringen mee bij vrienden die niet zo'n bierliefhebbers of kenners waren.
_________________
"... who gnaws hungrily in inconceivable, unlighted chambers beyond time and space amidst the muffled, maddening beating of vile drums and the thin monotonous whine of accursed flutes"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
ambibrew
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 2-8-2006
Berichten: 800

BerichtGeplaatst: Zo Jun 07, 2015 7:25 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Ik zou persoonlijk ook voorzien in een bier met een goede gebrande toets. Met de Oostenrijkse trappist Gregorius zit je zeker goed op dat vlak. Mild gebrand, en past dus perfect bij zoetigheid. Bovendien is het iets dat veel mensen wel eens willen proeven, want het trappistenlabel hangt erop.
_________________
Ambibrew vzw steunt het ambachtelijk brouwen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage AIM Naam
liefhebber
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 9-8-2009
Berichten: 595
Woonplaats: Mol

BerichtGeplaatst: Zo Jun 07, 2015 10:13 pm    Onderwerp: Reageer met quote

ambibrew schreef:
Ik zou persoonlijk ook voorzien in een bier met een goede gebrande toets. Met de Oostenrijkse trappist Gregorius zit je zeker goed op dat vlak. Mild gebrand, en past dus perfect bij zoetigheid. Bovendien is het iets dat veel mensen wel eens willen proeven, want het trappistenlabel hangt erop.

En met dat logo is het het waard om te serveren?!?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
ambibrew
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 2-8-2006
Berichten: 800

BerichtGeplaatst: Ma Jun 08, 2015 7:33 pm    Onderwerp: Reageer met quote

liefhebber schreef:
En met dat logo is het het waard om te serveren?!?


Wat ik bedoelde is dat het mensen die niet thuis zijn in het bierwereldje (zoals je er wel wat kan verwachten op een babyborrel) kan aanzetten om eens de gekende paden te verlaten. Voor veel mensen is het nog steeds "de nieuwe Oostenrijkse trappist".

Bovendien vind ik die Gregorius best ok. Toegankelijk, vol en matig gebrand. Enfin, iets wat ik bij een dessertbuffet voor een gemengd publiek zou durven schenken.
_________________
Ambibrew vzw steunt het ambachtelijk brouwen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage AIM Naam
fibreflash



Geregistreerd op: 3-6-2015
Berichten: 4

BerichtGeplaatst: Za Jun 13, 2015 10:26 pm    Onderwerp: porter stout ok, maar dewelke? Reageer met quote

ik kan mij vinden in de saison tip, ik zal die toevoegen aan de kaart

wat betreft de porter/stout is de gebrande (koffie)toets een goede combinatie met chocolade... Maar euh, niet eenvoudig om te vinden op de belgische markt, de gregorius is niet zo evident, maar andere stouts al evenmin Sad

zou de gordon scotch ook voldoen? Of is dat te zwaar en niet genoeg gebrand?
_________________
chimay-man en geuzenaar
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Pijp
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 27-5-2007
Berichten: 930
Woonplaats: Mortsel

BerichtGeplaatst: Zo Jun 14, 2015 9:10 am    Onderwerp: Reageer met quote

Alternatief voor Gregorius: Noir de Dottignies, fruitige (half)stout.
_________________
Vergeet niet te drinken op je eigen gezondheid
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Noctilucus
Stamgast
Stamgast


Geregistreerd op: 6-11-2010
Berichten: 297
Woonplaats: België

BerichtGeplaatst: Zo Jun 14, 2015 10:28 am    Onderwerp: Re: porter stout ok, maar dewelke? Reageer met quote

fibreflash schreef:
... wat betreft de porter/stout is de gebrande (koffie)toets een goede combinatie met chocolade... Maar euh, niet eenvoudig om te vinden op de belgische markt, de gregorius is niet zo evident, maar andere stouts al evenmin Sad

zou de gordon scotch ook voldoen? Of is dat te zwaar en niet genoeg gebrand?


In een Albert Heijn of Delhaize vind je met een beetje geluk wel zoiets, al hou ik niet meer uit elkaar welke keten nu welke bieren heeft staan...
Bepaalde Colruyts hebben precies ook wel een breder assortiment dan ik meestal dacht.

Gordon Scotch zou ik niet doen in combinatie met desserts, daar heb je niet dat donkere, gebrande - ik vind dat die altijd een beetje "groentenachtige" smaak heeft dus beter past bij hartige maaltijden.
_________________
"... who gnaws hungrily in inconceivable, unlighted chambers beyond time and space amidst the muffled, maddening beating of vile drums and the thin monotonous whine of accursed flutes"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Stinus
Sporadische klant
Sporadische klant


Geregistreerd op: 29-10-2012
Berichten: 43
Woonplaats: Boortmeerbeek

BerichtGeplaatst: Zo Jun 14, 2015 10:18 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Just for what it is worth...

Ik wenste ook graag een bier-alternatief voor mensen die onze jongste spruit kwamen bewonderen. De Saison Dupont werd me ook aangeraden, maar hier ben ik persoonlijk niet erg van overtuigd. Ik heb dan eigenlijk maar -een beetje lukraak- voor een Troubadour Blond gekozen: toegankelijk, niet te zwaar,... En eerlijk gezegd: dat heeft wel succes gehad...

Of dat natuurlijk bij je dessertenbuffet past, durf ik echter wel wat te betwijfelen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
fabes fabel
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 30-5-2008
Berichten: 881
Woonplaats: Diest

BerichtGeplaatst: Do Jun 18, 2015 6:45 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Rodenbach Caractere Rouge. Met "zwette chokolatte" en/of fruitvlaai met "lattekes".
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
fibreflash



Geregistreerd op: 3-6-2015
Berichten: 4

BerichtGeplaatst: Ma Jun 22, 2015 8:49 am    Onderwerp: Reageer met quote

hey ja, die rodenbach caractere is een goed idee

het is geworden:
geuze horal 2015 Smile
kriek beersel
framboos vlier
saison dupont
gregorius
prins van horne (het lokale bier)

was zeer geslaagd!! bedankt voor de hulp
_________________
chimay-man en geuzenaar
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> Prikbord Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme zythos created by Masterkaaischuimer.

Home Contact

© Zythos VZW All Rights Reserved

Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe