Home   Contact Us
 Biercafé   FAQ   Zoeken   Gebruikerslijst   Registreer   Profiel   Log in om je priv berichten te bekijken   Inloggen 
HET  discussiecafé  over  Belgisch  Bier  op  het  internet
*Het zythos bestuur is geen verpersoonlijking van de inhoud van dit forum

DE ZYTHOLOOG KOMT VRIJ
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4
 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> De Zytholoog - De Zythosoof
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
March
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 10-3-2003
Berichten: 2827
Woonplaats: Nieuwmoer

BerichtGeplaatst: Wo Sep 18, 2013 8:02 am    Onderwerp: Reageer met quote

fabes fabel schreef:
De sterkte of de zwakte van de bierkennis van de vrijwilligers bepaalt dus mede de duiding die de Zytholoog geeft aan de argeloze lezer over het bierwereldje. Amaai mijn bierklak. Graag zo snel mogelijk een redactieraad die (professionele) uniformiteit in het allegaartje van artikels en verdoken reclameboodschappen brengt. Tip: vaak ontvang ik zeer, zeer goede tijdschriften van Zythosverenigingen. Inhoudelijk fantastisch, objectief, heet van de naald enz. Vinden we hiervan enige neerslag van in de Zytholoog? Weet/leest de redactieraad deze "boekjes"? Quid?????? met de inbreng van deze goed genformeerde vrijwilligers?


Wat Mark zegt: dan mag je nog professionals hebben, die kunnen het misschien vlotter schrijven, maar daarom nog niet juister. Zie ook het IPA in Hopper (maar dat nog daargelaten, dat verhaaltje wordt overal opgedist en niet iedereen gaat dan even historische bronnen checken of dat wel klopt - en dus ook professionals niet.)

Om het over een andere boeg te gooien: ik lees de Zytholoog van voor naar achter en andersom uit en vind het het beste wat er op biergebied verschijnt. En ik erger mij minder aan een eventuele fout of samenhang dan dat dat in een professioneel uitgegeven blinkend boekje met een ego staat.

Sofie is trouwens wel een professionele journaliste
_________________
Zythos-biercafébaas ~ gene zever aan den toog!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Mark
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 7-12-2006
Berichten: 2141
Woonplaats: Rillaar

BerichtGeplaatst: Wo Sep 18, 2013 8:11 am    Onderwerp: Reageer met quote

fabes fabel schreef:
De sterkte of de zwakte van de bierkennis van de vrijwilligers bepaalt dus mede de duiding die de Zytholoog geeft aan de argeloze lezer over het bierwereldje.

En ik zou zelfs zeggen: "gelukkig maar", want waar anders gaan we die kennis anders zoeken? Zeker niet bij de "professionele" reporters of journalisten.
In tegenstelling tot andere biertijdschriften weten ze bij De Zytholoog gelukkig wel waarover ze schrijven. Uiteraard kan iedereen de bal wel eens misslaan. Bij andere tijdschriften worden de mensen echter betaald voor blunders.
Dus: ofwel ga je voor De Zytholoog, waar zelden tekortkomingen instaan, geschreven door onbetaalde mensen met een gespecialiseerd niveau; ofwel ga je voor dure boekjes, mt reclame, en een hoop fouten, geschreven door mensen die denken aan hun loon en niet aan het bier.

Yvo, je bent duidelijk niet akkoord met de stelling dat het de bierkennis is die je in staat stelt om duiding te geven. Kan je dan anders misschien ook zeggen wat je wl in staat zal stellen om correcte informatie te geven, als het niet kennis is? Met andere woorden: waar slaan de andere biertijdschriften de bal zo mis omdat er bij wijze van spreke op elke bladzijde wel een fout of subjectieve reclame staat? Want in dat geval contacteren we beter de andere tijdschriften. Er zit misschien nog een mooie inkomst als biertijdschriftconsultant in.

fabes fabel schreef:
Tip: vaak ontvang ik zeer, zeer goede tijdschriften van Zythosverenigingen. Inhoudelijk fantastisch, objectief, heet van de naald enz. Vinden we hiervan enige neerslag van in de Zytholoog?

Als De Zytholoog een verzameling wordt van artikels en dossiers die in andere, lokale clubbladen zijn verschenen, is dat dan niet een verschraling van het aanbod?
En wat met lokale verenigingen die weken werk in hun tijdschrift steken, om hun leden een extra voordeel te bieden? Hun inspanningen om zich te onderscheiden verdwijnen wanneer een "clubblad" geen clubblad meer is.


Laatst aangepast door Mark op Wo Sep 18, 2013 9:17 am, in toaal 2 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Mark
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 7-12-2006
Berichten: 2141
Woonplaats: Rillaar

BerichtGeplaatst: Wo Sep 18, 2013 8:22 am    Onderwerp: Reageer met quote

March schreef:
Zie ook het IPA in Hopper (maar dat nog daargelaten, dat verhaaltje wordt overal opgedist en niet iedereen gaat dan even historische bronnen checken of dat wel klopt - en dus ook professionals niet.)

Om dit voorbeeld maar eens te nemen.
Een professionele reporter hoort de bronnen te checken, niet af te gaan op wilde verhalen, zelfs al worden die vaker verspreid dan de waarheid, die uiteraard minder 'romantisch' of 'spectaculair' is.
Trouwens Yvo, dit eigenste voorbeeld heeft zich al meermaals voorgedaan in de boekjes van lokale verenigingen, dus ook daar kunnen fouten instaan.

Maar wat schrijnend is, is de reactie van de bewuste (professionele) journalist, nadat hij in het bezit werd gesteld van de juiste historische toedracht: niets. Het is de moeite niet, de waarheid is minder interessant dan een mythe, wat kan het de mensen ook schelen dat bierliefhebbers foute informatie krijgen doorgespeeld in een bierblad.
Dat is "professionele" journalistiek. Geef mij dan maar De Zytholoog. Dat zijn tenminste redelijke mensen. Als ze ergens een fout hebben gemaakt, dan luisteren ze naar de argumenten, schaven ze hun kennis bij, en komt er een betere Zytholoog.
Andere boekjes moeten inhoudelijk aantrekkelijk zijn (met aantrekkelijke, gekleurde verhalen, die daarom dus niet eens correct hoeven te zijn), want ze moeten geld opbrengen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Mark
Tooghanger
Tooghanger


Geregistreerd op: 7-12-2006
Berichten: 2141
Woonplaats: Rillaar

BerichtGeplaatst: Wo Sep 18, 2013 9:46 am    Onderwerp: Reageer met quote

Nog iets:
fabes fabel schreef:
vaak ontvang ik zeer, zeer goede tijdschriften van Zythosverenigingen (...) Quid?????? met de inbreng van deze goed genformeerde vrijwilligers?

Maar:
fabes fabel schreef:
De bijdragen van de plaatselijke verenigingen in verband met een lokaal "beroemd" caf en hun bespreking van bieren van een bepaalde brouwerij overstijgen met moeite het niveau van de lokale dorpsintellectueel die zijn familie om bieradvies vroeg.


In ons lokaal tijdschrift geven we vaak een lokale insteek. We zijn dan ook een lokale vereniging. Wink Dat interesseert Yvo misschien, aangezien hij van de streek is.
Maar blijkbaar leest hij toch niet graag een lokale insteek in het nationale blad van Zythos. Dus hoe zit het dan met die inbreng van de lokale, goed genformeerde vrijwilligers in De Zytholoog? Wel of niet?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
jan831
Geregelde klant
Geregelde klant


Geregistreerd op: 8-9-2007
Berichten: 51
Woonplaats: Schriek

BerichtGeplaatst: Do Sep 19, 2013 10:43 am    Onderwerp: Reageer met quote

misschien ook een idee om wat meer richting column/opinie te gaan zoals http://dossierhop.nl/

al was het maar om het zwaartepunt van discussievoer in de zytholoog te verleggen naar daar voor bedoeld voer voor discussie, ipv naar de inoud van reportages & informatieve artikels. Ik zie hier bv. weinig tot geen discussie over wat de Zythosoof schrijft in zijn column
_________________
http://www.putsebierkliek.be
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
March
Webteam
Webteam


Geregistreerd op: 10-3-2003
Berichten: 2827
Woonplaats: Nieuwmoer

BerichtGeplaatst: Do Okt 10, 2013 3:52 pm    Onderwerp: Reageer met quote

jan831 schreef:
Ik zie hier bv. weinig tot geen discussie over wat de Zythosoof schrijft in zijn column

En daar gaan we wat aan doen...
_________________
Zythos-biercafébaas ~ gene zever aan den toog!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur priv bericht Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Het Virtueel Biercafé Forum Index -> De Zytholoog - De Zythosoof Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4
Pagina 4 van 4

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme zythos created by Masterkaaischuimer.

Home Contact

© Zythos VZW All Rights Reserved

Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe