Home   Contact Us
GEUZE/LAMBIK/KRIEK IDEALE ETIKET TRAPPIST OUD BRUIN

Dossiers

Deze dossiers zijn informatiepunten omtrent een aantal van de strijdpunten van Zythos. Uiteindelijk gaat het Zythos erom de consument juist te informeren omtrent bierzaken.

 

Geuze/Lambik/kriek
Ideale etiket
Trappist
Oud bruin


 

 

 

 

Dossiers

Zythos voert acties voor het behoud van de grote variatie in bieren en biersmaken,
traditionele bieren en brouwtechnieken.

Wat zou "BIERLAND" België zijn zonder zijn rijkdom aan individualistische brouwsels en brouwer ? Als bierconsumenten streven wij naar een zo uitgebreid mogelijke keuze aan smaken. Onze speciale aandacht bij de acties gaat uit naar "bedreigde" biersoorten zoals daar zijn traditionele (oude) geuze, Vlaams oud bruin, de Henegouwse saison, tafelbier,...

Als consumentenorganisatie willen wij ook dat brouwers, handelaars en horeca zo veel en zo correct mogelijke informatie verstrekken over wat er in de fles zit.

Bieretiketten zijn vaak een bron van "desinformatie", abdijbieren worden nog vaak als "Trappist" bestempeld, bieren worden her en der gebrouwen of gelabeld zonder dat de minste aanwijzing van herkomst of originaliteit wordt gegeven. Zythos wil hier (in navolging van OBP) tegen reageren, en nam naast de doelstellingen van OBP, ook een aantal dossiers omtrent deze zaken over. Een aantal van deze dossiers zijn intussen ook te raadplegen zijn op deze website.

Voor zaken die een dringend karakter hebben, en die nadrukkelijker onder de aandacht van de media dienen te worden gebracht, kunnen bijkomende acties worden gepland, zoals dat al gebeurde naar aanleiding van de sluiting van geuzebrouwer Oud Beersel, en de absurde problemen die de geuzebrouwers ondervonden in verband met het gebruik van hout in de brouwerij. Zie het onderdeel "acties" in dat verband

 


Meer Bierplezier

 

ZBF - Kom eens kijken op het grootste bierfestival van België!
Zythos Bier Festival

Bezoek ons virtueel 
          biercafé, een plaats waar je gezellig kan keuvelen over bier 
          en andere onderwerpen.
Zythos Forum

 


Zythos steunt :

Bierebel.com

 

Home Contact

© Zythos VZW All Rights Reserved

Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe